Varför valde jag KTH och Stockholm? Intervju med sex KTH-studenter (del 1/4)

En tidigare liknande intervjueserie hittar du här, här, här och här. Där svarade KTH-studenter, från sex andra program på KTH (Maskinteknik, Datateknik, Samhällsbyggnad, Civilingenjör och Lärare, Medieteknik och Teknisk Kemi), på samma frågor.

Linnéa: Civilingenjör i Teknisk Fysik

profilbild på Linnea”Jag tycker KTH erbjuder en perfekt blandning av kul studentliv, bra utbildning och levande stad. Finns så mycket att upptäcka i Stockholm, och detta utan att trumma på utbildningskvalitén. Skulle kunna ägna en heeeel dag åt att deklarera min kärlek till Stockholm!!!”

Julia: Civilingenjör i Elektroteknik

profilbild på Julia”KTH är en topprankad skola, det märks både på utbildningen och arbetsmarknaden. Man märker att upplägget på både kurser och utbildningar är genomtänkta och välplanerade, vilket är superskönt för oss studenter. Utöver KTHs rykte tycker jag att läget är en stor fördel. Stockholm som stad har så mycket att erbjuda och det känns nästan omöjligt att tröttna. Det finns alla typer av gym/träningslokaler, restauranger, barer och museum, och skulle man mot förmodan tröttna på sitt närliggande område är det bara att åka till en annan stadsdel, så känns det som att man kommer till en ny stad! ”

Yessir: Högskoleingenjör i Byggteknik och Design

profilbild på yessir”Vi alla har mål och drömmar i livet som vi vill uppfylla och jobbar hårt för våra framtid. Därför låt mig först inleda er i mina drömmar som är grunden för nästan allt jag gör i livet. Faktiskt är det ingen omöjligt dröm eller jättestor, utan mer eller mindre går att uppfylla. Min dröm är att den dagen jag fyller 40 år så vill jag gå upp ur sängen, göra en kopp Nespresso-kaffe, öppna dörren till min altan, se min fina trädgård, vila och tänka för mig själv… jag har lyckats. Jag har lyckats med ett bra och stabilt jobb, en underbart familj och en plats där jag kan kalla hem. Vi lever inte i en enkel värld och det måste man erkänna. För att uppnå sina drömmar och mål oavsett vad de är krävs att man satsar på det bästa och gör bästa möjliga val i livet. Detta var grunden till att jag valde KTH, en högskola som jag vet levererar i världsklass och ger mig möjligheter som ingen annan gör. Sen att det råkade ligga i The Capital Of Scandinavia och har Byggingenjörsprogrammet som jag älskar, var jo bara ett stort plus.”

Alexandra: Civilingenjör Industriell Teknik och Hållbarhet

profilbild på Alexandra ”Jag ville stanna kvar i Stockholm och kände att det var en enorm fördel att Sveriges bästa och största tekniska högskola ligger här.”

Maisha: Civilingenjör i Design och Produktframtagning

profilbild på Maisha”Det föll mig rätt naturligt att börja på KTH, då jag visste att jag ville fortsätta mina tekniska studier i Stockholm. Jag visste att jag skulle få en bra utbildning här, och hade bara hört bra saker om skolan från både vänner och familj.”

Adam: Civilingenjör i Farkostteknik

profilbild på Adam ”Jag kommer från Stockholm och har alltid tyckt KTH verkar som en kul skola att plugga på. När jag skulle söka funderade jag ett tag på att söka till Luleå istället, men närheten till kompisar, familj och en storstad fick mig att stanna i Stockholm.”

En kommentar till “Varför valde jag KTH och Stockholm? Intervju med sex KTH-studenter (del 1/4)”

Kommentarer är stängda.