Vad är det bästa med/på KTH? Intervju med sex KTH-studenter (del 3/4)

Del 1 av intervjuerna hittar du här! KTH-studenterna svara på varför de valde KTH och Stockholm. Del 2 av intervjuerna hittar du här! KTH-studenterna svarar på varför de valde deras program. En tidigare liknande intervjueserie hittar du här, här, här och här. Där svarade KTH-studenter, från sex andra program på KTH (Maskinteknik, Datateknik, Samhällsbyggnad, Civilingenjör och Lärare, Medieteknik och Teknisk Kemi), på samma frågor.

Linnéa: Civilingenjör i Teknisk Fysik

profilbild på Linnea”Åhh är så mycket!!! Främst att man utvecklas och får hålla på med så coola saker. Men KTH är även: en vacker miljö att vara i, en plats där man skaffar vänner och ett campus i Stockholm!!”

Julia: Civilingenjör i Elektroteknik

profilbild på Julia”Det bästa med KTH är att man har så mycket valmöjligheter. Vill man engagera sig i studentlivet, så finns det massa olika organisationer och kommittéer att gå med i, men vill man ta en paus finns Sveriges största stad precis utanför skolportarna. ”

Yessir: Högskoleingenjör i Byggteknik och Design

profilbild på yessir”Den familjära känslan. Frågar du de flesta om KTH, både studenter och allmänheten, får du höra ”ja KTH är känd och bra högskola m.m.”.Det är dock  sällan någon nämner skolmiljön som är i form av familj. Alla dessa nätter man spenderar på ett projekt för att få det klar innan kl. 23.00, eller glädjen av en avklarat tenta, eller pizzakvällar med FIFA i klassrummen istället för man pluggar och så vidare. På KTH har jag inte bara gått på en högskola utan jag har fått en familj för livet som jag har spenderat så mycket tid, glädje och sorg med.”

Alexandra: Civilingenjör Industriell Teknik och Hållbarhet

profilbild på Alexandra”Alla möjligheter som finns både kopplat till utbildning och samarbete med näringslivet.”

Maisha: Civilingenjör i Design och Produktframtagning

profilbild på Maisha”Det bästa med KTH är definitivt gemenskapen. Trots att studietiden stundvis känts tunga och utmanande, har den varit betydligt lättare att ta sig igenom för att man har så fantastiska och kunniga människor omkring sig. Det är skönt att känna att man inte sitter ensam i båten.”

Adam: Civilingenjör i Farkostteknik

profilbild på Adam ”Att det är en bra utbildning, med bra studentliv men också nära till stadslivet. Det gör att du kan själv välja om du vill leva studentlivet eller stadslivet. Att KTH har kontakt med kända företag gör det också roligt, eftersom det känns som man får mer koppling till verkligheten och framtiden.”