Hoppa till innehåll

Aleks fem år på KTH: Mina favoritprojekt

Under min tid på KTH har jag genomfört många projekt både ensam, i par och i grupp. I dagens inlägg tänkte jag sammanfatta mina absolut mest spännande och roliga projekt.

Nummerklassificering

I trean läste jag en kurs i språkteknologi och maskininlärning. I kursen fick vi lära oss hur man med hjälp av olika metoder kan programmera olika typer av texthanteringsprogram. I dessa ingick till exempel rättstavning och ordklassklassificering. Vi gjorde flera programmeringsuppgifter och i slutet av kursen fick vi i par göra ett projekt. Jag och min klasskompis gjorde ett program som kunde klassificera olika typer av nummer med hjälp av maskininlärning. Så man fick välja en fil med massa text och fick ut till exempel alla personnummer eller telefonnummer i filen. Jag tyckte projektet var riktigt kul och kändes väldigt praktiskt. 

Groupify

På höstterminen i femman gjorde jag och mina fyra klasskompisar ett projekt där vi designade en app där man som användare kan, tillsammans med sina kompisar, skapa spellistor, baserat på alla i gruppens musikpreferenser, för olika tillfällen. Jag skrev ett inlägg om detta projekt (som du kan hitta här) tidigare. Såhär såg appen ut i alla fall:

Scoutapp

I tvåan gjorde jag och några kompisar en prototyp for en app för en scoutkår. Projektet var väldigt likt Groupify, men fokus låg på människo-data interaktion. Vi tog i alla fall fram en prototyp till en app till en Stockholmsbaserad scoutkår där de kunde hitta olika övningar och lekar till sina seglarläger. I slutet av kursen blev vår app vald till en tävling då vår lösning var bäst (enligt läraren) av vår grupp, men vi vann tyvärr inte sluttävlingen. 

bild på en power poiint slide
Såhär presenterade vi en del av vår lösning

Malvinas 90års firande

I tvåan var jag med i Malvinas styrelse. Malvina är en förening på KTH för alla icke binära och tjejer där man kan gå på olika event och nätverka med andra coola tjejer och icke binära. Jag var med i den ”sociala gruppen” vilket innebar att vi fixade eventen som inte var kopplade till olika företag. Under mitt år fyllde föreningen 90 år vilket firades med att ordna en jättestor fest för över 100 personer. Jag, tillsammans med två andra tjejer, planerade detta event i flera månader och sittningen och festen blev superbra! Vi hyrde in oss på en lokal i centrum och caterade mat och hyrde DJ, talare och servitörer. Det var supertrevligt!

bild på en sittning
Sittningen! (bild av Lydia Stenflo)

Förändringsledning på Arla

I fyran gjorde jag och mina fyra klasskompisar ett projekt om Arlas interna förändring de har behövt göra när de gick från att endast erbjuda mjölkprodukter till att inkludera andra alternativ. Det var i denna kurs och projekt jag insåg hur spännande det är med förändringsledning, vilket gjorde att jag till exempel var assistent i kursen året efter och skrev mitt exjobb om att hantera förändring. Sen tyckte jag att själva caset med Arla och mjölkmotståndet är ett väldigt intressant ämne.

Hoppas att du får en fortsatt trevlig måndag! Har du några funderingar är det bara att kommentera! Kramar /Aleks

En kommentar till “Aleks fem år på KTH: Mina favoritprojekt”

Kommentarer är stängda.