Hoppa till innehåll

Påminnelse: Sista dagen att tacka ja!

Här kommer en viktig påminnelse om att det idag är sista dagen att tacka ja till din plats på KTH! Det gör du på antagning.se.

När jag skulle tacka ja var jag inte tveksam utan jag visste att jag ville gå den här utbildningen även fast det var flera saker med mitt program som jag inte riktigt förstod just då. Jag hade aldrig programmerat tidigare och visste inte riktigt vad det var, och det här med IT kändes väldigt flummigt.

För er som är tveksamma och kanske känner ”Vad gör jag om jag inte gillar det jag tackar ja till” eller ”Jag vet inte riktigt vad jag ger mig in i, jag kan inte det här”. Först och främst, det är inte meningen att man ska veta och förstå alla de moment som ens utbildning utgörs av innan man ens börjat på den. Man lär sig allt från grunden när man börjar. Är det så att man börjar och sedan inser att detta är inget för mig så är det inte hela världen – du är inte fast vid ditt program utan du kan söka om och byta. Men kom ihåg att det kan ta ett tag innan man känner att det är rätt, för vare sig man vill eller inte kommer man stöta på saker som man gillar mindre. Det gäller att ha is i magen.

Och för dig som tänker ”Men jag har ingen aning om vad jag vill jobba med”. Det är fullt normalt. Du behöver inte veta vad du vill jobba med innan du börjar på KTH. Fröjden med att få läsa en massor av kurser är just att nya områden öppnas för en gång på gång och de områden som man då tycker är intressanta blir också tänkbara områden som man kan se sig själv syssla med i framtiden.

/Maha