Forskning och utbildning

Som Maha skrev i inlägget för några dagar sedan så sker det så mycket coolt på KTH inom forskningsvärlden. Inom utbildningen på KTH så får faktiskt vi som studenter mycket möjligheter att få ”direkt” inblick i forskningen som sker, eftersom det ofta är våra professorer och lärare som jobbar med den! Det är verkligen något som jag uppskattat mer och mer under utbildningen, det känns som man får en liten inblick i framtidens hemligheter liksom, spännande!

Ett aktuellt exempel i min utbildning är projektet i kursen jag läser just nu, där vi teoretiskt undersöker de tekniska och ekonomiska skillnaderna mellan tre olika batterilagringstekniker! Så i samband med projektet fick vi följa med till labbet och se en experimentell uppställning av ett system som vår handledare testade vid tillfället. En sak jag lärt mig är att det inte alltid ser supercoolt ut på labb med vissa experiment, eftersom mycket av det som händer på molekylnivå faktiskt inte syns i ”verkligheten” 😀 Men trots det tycker jag det är väldigt kul att få se hur det ser ut i verkligheten i labbskala!

flödesbatteri
Delar av labbuppställningen för ett flödesbatteri.

Som KTH student så har du oändliga möjligheter att gå vidare inom forskningsvärlden efter examen. Enligt mig har det varit väldigt inspirerande genom utbildningen att få lära mig mer om möjligheterna inom forskningsvärlden!

/Evelina