Till innehåll på sidan

Första Archipelago Lecture på plats sen 2019 - ges av Michelle Bastian den 7:e december

Publicerad 2023-10-24

Stockholms Archipelago Lecture är en del av den offentliga verksamheten vid KTH Environmental Humanities Laboratory och har varit det sedan David Lowenthal höll de inspirerande invigningsföreläsningarna i 2012, med titeln the Archipelago Lectures, med hänvisning dels till Stockholms skärgård, men också till Davids karriärslånga professionella och personliga intresse för öar. Inspirerad av David Lowenthal och Stockholms skärgård har EHL föreslagit en vision om miljöhumaniora som en öppen, mångsidig men ändå sammankopplad skärgård av discipliner och förhållningssätt. Sedan 2012 har vi varit värdar för elva framstående gäster, där våra senaste tre gäster, Achille Mbembe, Kathryn Yusoff och Rob Nixon var online och presenterade från sina hem.

Även om detta innebar att vi nådde personer utom Stockholm, är vi hedrade att i år bjuda in filosofen Michelle Bastian på plats för att hålla årets Stockholm Archipelago Lecture den 7 december kl. 16:30 till 18:30 CET.

Hennes föreläsning fokuserar på det komplexa förhållandet mellan temporalitet och hållbarhet genom att undersöka berättelser om tid som ofta försöker motverka vår snabba, överarbetade, kortsiktiga och framstegsorienterade värld. Trots den goda avsikten med dessa berättelser om att sakta ner, kommer Bastians föreläsning handla om att vi behöver tänka på hur vi pratar om temporaliteter för att bättre skapa hållbara framtider.

Vi ses den 7 december för en kväll med insiktsfull föreläsning, diskussion och mingel, där vi tillsammans utforskar vilken typ av temporaliteter som kan stödja ett mer hållbart liv.

Mer information och anmälan till eventet här  eller skanna QR-koden nedan!

Tidigare Stockholms Archipelago evenemang

Innehållsansvarig:ehlab@abe.kth.se
Tillhör: KTH Environmental Humanities Laboratory
Senast ändrad: 2023-10-24