Till innehåll på sidan

WiFi på KTH

Som student och anställd på KTH har du tillgång till gratis trådlöst nätverk. Det trådlösa nätverket kallas Eduroam som står för Education roaming och är ett internationellt samarbete mellan universiteten.

KTH ger alla studenter och anställda som har ett KTH konto tillgång till gratis trådlöst nätverk på KTH.

Eduroam

Det trådlösa nätverket kallas eduroam som står för education roaming och är ett internationellt samarbete mellan universiteten. Tanken är att du använder ditt användarkonto på ditt hemuniversitet för att logga in till det trådlösa nätverket.

Eduroam använder WPA-enterprise som ger dig tillgång till KTH:s trådlösa nät utan att logga in varje gång du ansluter till nätet. Detta innebär att du kan använda nätet på många andra universitet utan någon ändring av konfigurationen. Observera : WPA-enterprise är inte samma sak som WPA - PSK (pre-shared-key) som vi inte stöder.

Eduroam finns på många universitet men inte alla, du kan läsa på Eduroams webbsida (extern sida)  var du kan koppla upp dig.

På dessa sidor hittar du information och guider om hur man kommer åt nätverket från din dator, mobil eller surfplatta.

Anslut till eduroam

Använd eduroam Configuration Assistant Tool (CAT) för konfiguration eller omkonfigurering av eduroam.

eduroam på KTH

Eduroam-nätverkslösenord

Du behöver en speciell nätverkslösenord för att logga in på trådlösa nätverk eduroam. Du kan inte använda det lösenord du har för din vanliga KTH inloggning.

Hämta befintligt eller skapa ett nytt eduroam-nätverkslösenord

KTH OPEN

KTH OPEN är ett offentligt tillgängligt nätverk på KTH som är en "captive portal", det vill säga när du ansluter till nätverket får du en IP-adress. För att använda nätverket måste du logga in, detta sker när du valt KTH Open som ditt trådlösa nätverk och sedan därefter startar en webbläsare så kommer du att omdirigeras inloggningssidan. Användare som har ett KTH-konto kan logga in på direkten medans gäster först måste beställa ett inloggnings-id.

Innehållsansvarig:it-support@kth.se
Tillhör: Studentwebben
Senast ändrad: 2023-06-21