Till innehåll på sidan

Personliga menyn

När du loggat in på kth.se kommer den personliga menyn finnas längst upp på hela kth.se, så att du alltid kan komma till dina relevanta kurser och funktioner, som t ex. schema, personlig profilsida eller grupprum i biblioteket.

Tanken med den personliga menyn är att det ska vara enkelt för anställda och studenter att komma åt sina personliga funktioner, kurser, program och grupper på hela kth.se.

Vad innehåller personliga menyn?

Ditt namn

Under ditt namn i menyn hittar du din profil (personlig hem- / presentationssida) samt inställningssidor för bland annat e-post, trådlöst nätverk och lösenordsbyte.

Schema

Här ser du händelser för de närmsta dagarna samt länkar till hela schemat samt mer information angående schemat. Här finns också en länk för att exportera ditt schema till en extern kalender (t ex din telefon).

Läs mer om Mitt Schema

Kurser

Här hittar du länkar till . Förutom dina aktuella och avslutade kurser kan du prenumerera på kurser du av någon annan anledning vill ha information om. Vill du sluta prenumerera på en kurs kan du göra det i prenumerationsinställningarna  eller direkt på kurssidan.

För studenter visas Aktuella, Avslutade och Övriga kurser. Kurser räknas som aktuella så länge man följer ett kurstillfälle som pågår innevarande termin (om kurstillfället bara pågår period 1 ligger det ändå kvar som aktuellt terminen ut, dvs även period 2) och man inte har ett slutresultat rapporterat på kursen. Har man ett slutresultat rapporterat på kursen visas den i stället under avslutade. Under Övriga visas dels kurser vars undervisningsperiod är slut enligt ovanstående men man inte har ett färdigrapporterat resultat på och dels kurser man inte går men ändå har valt att prenumerera på.

Under länken Kursinformation visas länkar till kursrum i KTH:s LMS, Canvas.

Vi har lagt in följande symboler för kursstatus, som du även kan se på kurswebbarna:

◔ Antagen, ännu inte kursregistrerad.
◑ Kursregistrerad
● Avslutad

Program

Här visas länkar till alla program du prenumererar på . Vill du sluta prenumerera på ett program kan du göra det i prenumerationsinställningarna  eller direkt på programsidan. Som student på ett program får du normalt automatiskt en prenumeration på det programmet.

Grupper

Här kan du skapa egna grupper och få upp länkar till grupper du prenumererar på. Vill du sluta prenumerera på en grupp kan du göra det i prenumerationsinställningarna  eller direkt på gruppsidan.

Tjänster 

Under Tjänster hittar du länkar till studieadministrativa tjänster i ladok, som t ex kursregistrering och tentamensanmälan. Dessutom finns en del valbara tjänster, som t ex att söka bland böcker och tidskrifter på biblioteket, boka grupprum, eller hitta lediga datorer i datorsalar.

Ikoner

Högst upp till höger finns tre ikoner, som länkar till:

  1. Webmail
  2. Nyhetsflödet - samling över inlägg, händelser, redigeringar i kurser, program och grupper du prenumererar på.
  3. Aviseringar, som i början kommer att vara direktnotifieringar från kurswebbarna, programwebbarna och grupperna. Här kommer även aviseringar från exempelvis terminsregistrering och nya studieresultat för studenter.
Innehållsansvarig:it-support@kth.se
Tillhör: Studentwebben
Senast ändrad: 2022-04-13