Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Nya studieplatser och grupprum på biblioteket

Publicerad 2024-03-21

Den 11 april inviger vi KTH Bibliotekets nya studieområde och fem nya bokningsbara grupprum. Området ligger bortanför Arkaden och får namnet Arkadhallen.

Området består av ett större rum med läsplatser och med hängvänlig möblering. Går du vidare i korridoren hittar du ståbord med barpallar och stolar i lite olika utformning. Här finns även de nya grupprummen 11–13. Här får du plats med en grupp på cirka 6 personer och de har en skärm. Grupprum 9–10 hittar du precis innan Arkadhallen. Dessa saknar skärm.

Nya området Arkadhallen.
Det nya området Arkadhallen finns bakom Arkaden. Du kommer kunna gå in i området från två olika håll.
Studieplats med ståbord i Arkadhallen.
I Arkadhallen kommer flera sektioner finnas med denna typ av ståbord och höga stolar.
Grupprum i Arkadhallen.
Ett av de fem nya grupprummen i Arkadhallen. Två av dem finns precis utanför.

Arkadhallen och grupprummen har möblerats med helt återvunna möbler från andra delar av KTH. Vi arbetar på att kunna möblera om så att det blir än mer ändamålsenligt senare. Arkadhallen har kapacitet för sammanlagt cirka 65 besökare, vilket också påverkar möbleringen.

Observera att detta betyder att alla grupprum från nummer 5 byter plats i biblioteket. Var noggrann med vilket grupprum du har bokat och kontrollera skyltarna. De nya rummen 12–16 kommer vara bokningsbara från 12 april.

De obokningsbara grupprummen bakom Ångdomen finns kvar och kommer ha nummer 17–19. Sammanlagt kommer det att finnas 20 grupprum i biblioteket, varav 17 är bokningsbara.

Här kan du se hur grupprummen kommer vara placerade i biblioteket från 11 april.

Kartbild över biblioteket och grupprummens placering
Kartbild över biblioteket med grupprummens placering, plan 3.