Studera utomlands


Vill du åka utomlands under studietiden hos oss på KTH?

4.JPG
Från #kthstudentutomlands

Det finns lite olika vägar ut i världen som du kan välja mellan som passar olika bra beroende på vilket program du har valt. Det vanligaste som studenter brukar åka på är utbytesstudier, alltså att man åker iväg 1-2 terminer till ett universitet som KTH har avtal med och byter ut kurserna man skulle läst här hemma mot kurser som erbjuds där.

Att åka på utbyte är både spännande och lärorikt. Man får chansen att utvecklas som person och lära känna sig själv, samtidigt som man får en bra merit för CV:t och breddar sitt kontaktnätverk.

Utbytesstudier är CSN berättigade och vi erbjuder även extra resestipendier. Om du studerar med ett funktionshinder så finns det inom EU även extra stipendier som täcker eventuella kostnader som kan uppstå i samband med utbytet.

Vart kan man åka?

Det finns en hel del universitet att leta runt bland. Se listan på utbytesuniversitet (OBS! tänk på att alla kanske inte passar för ditt program, du måste själv gå in på universitetets hemsida och kolla vilka kurser de har som kan matcha för dig.)

  Länkar

  Allmän info om utbyte och andra utlandsmöjligheter

  Ansökan

  Har du några frågor eller funderingar så tveka inte på att höra av dig till: grenot@kth.se 

  Det går bra att boka in ett möte för att bolla lite, även om du inte har bestämt dig om du vill åka överhuvudtaget.

  Feedback News