Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Bli medskapare till Framtidens utbildning på KTH

Publicerad 2023-03-15

Vad tycker du att KTH behöver göra för att bli en ännu bättre plats att utbilda sig vid för dig och kommande studentgenerationer? Dina åsikter är värdefulla!

KTH vill även i fortsättningen vara en attraktiv plats att utbilda sig vid, både för dig och kommande studentgenerationer. KTH har därför tagit fram ett så kallat förändringsprogram vid namn Framtidens utbildning. Du som student kan genom programmet bidra med dina tankar och visioner för att KTH ska fortsätta att utvecklas positivt.

Framtidens utbildning har ett ramverk som består av 13 principer, grupperade inom fem områden. De berör exempelvis ämnen som förväntningar på studenterna och våra utbildningar, pedagogik, examination och campusliv.

I detta första skede vill KTH ha din hjälp för att få in flera perspektiv och nya idéer. Alla studenter har olika erfarenheter och därför är dina åsikter värdefulla. Under mars och april kan du bidra till utvecklingsarbetet och ramverkets innehåll: Vad bör KTH behålla, och vad bör KTH göra annorlunda?

Bidra IRL eller digitalt

Du kan bidra med dina tankar på olika sätt, antingen digitalt på KTH:s hemsida eller fysiskt i KTH Entré. Du kan delta anonymt, men vi tycker att det vore intressant att få veta vilken utbildning du läser.

Digitalt kan du bidra genom att skriva anteckningar i Wordfiler som är länkade till OneDrive. Där delar du dina tankar tillsammans med KTH-anställda. Läs mer på sidan Bli medskapare till ramverket om Framtidens utbildning .

Fysiskt går du till KTH Entré. Där finns affischer som du kan fästa post-it-lappar på. Gör enligt följande:

  1. Ta en post-it och skriv ned vilken fråga 1–4) du svarar på. 
  2. Skriv vilken utbildning du läser (och gärna hur långt du kommit i dina studier). 
  3. Skriv svaret på det område/princip ditt svar avser (område A–E, princip 1–13). 
  4. Sätt up post-it-lappen på respektive affisch. 

Mer information i KTH:s podd

Vill du veta mer om Framtidens utbildning? Varannan onsdag sänds KTH:s podd "Fikasnack om framtidens utbildning". Onsdag 29 mars gästas podden av THS.

Läs mer om podden och hitta tidigare avsnitt