Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Kårspexet är tillbaka med två föreställningar

Kårspexet med karaktären Napoleon.
Emelie Eriksson spelar Napoleon. Fotograf: Roderick Karlemstrand
Publicerad 2022-08-19

Napoleon intar Nacka. I alla fall i Kårspexet Bernadotte som är det första spexet som hålls inför livepublik efter pandemin. 28 och 29 augusti ges två föreställningar på Kulturhuset Dieselverkstaden i Sickla.

Föreningen Kårspexet har tidigare turnerat flitigt i Norden och bland annat spelat på Vasateatern och Södra teatern. Den 28 och 29 augusti är Kårspexet tillbaka och med sitt första spex sedan pandemins start med ”Bernadotte – eller en midsommarnattsmardröm”.

Musikteaterföreställningen utspelar sig i början på 1800-talet och kretsar kring Désirée Clarys vardag, med skvaller, litterära salonger och dejter med Napoleon – och en bal som går åt skogen. Och mitt i allt dyker Sveriges framtida kung Jean Baptiste Bernadotte upp.

Kårspexet ger två föreställningar på Kulturhuset Dieselverkstaden i Sickla 28 och 29 augusti.

Roderick Karlemstrand är spexets fotograf och engagerad i föreställningen.

– Vi har helt själva arrangerat tolv låtnummer, målat en 15 x 10 meter stor fond och skrivit ett manus med 19 000 ord. Inte minst har kostymgruppen mätt upp, skurit tyg och sytt historiskt korrekta kostymer som ser helt magiska ut, säger han.

Flera av skådespelarna har olika musikutbildningar, däribland Emelie Eriksson som spelar Napoleon.

– Jag provspelade några av karaktärerna på auditionen och det kändes att Napoleon passade min personlighet bra! Alla som spelar är begåvade esteter med stort driv och engagemang, och det syns att vi har haft roligt ihop, säger hon.