Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Kontakta Studenthälsan i Stockholm

Här hittar du information om hur du kommer i kontakt med Studenthälsan i Stockholm samt till andra vårdinstanser vid behov.

Öppettider sommaren 2024

Studenthälsans funktionsbrevlåda studenthalsan@su.se  är bemannad under hela sommaren.

Telefontid hos kuratorer och psykologer på torsdagar är bemannad under hela sommaren.

Telefonen till företagssköterska är icke-bemannad under hela vecka 31.

Studenthälsan lägger ut samtalstider under sommaren men tiderna är färre, särskild under vecka 28-32 då de flesta medarbetare är på semester.

Som student har du möjlighet att boka tid för individuella samtal eller få telefonrådgivning. Vi erbjuder avgränsade individuella samtalskontakter där vi hjälper dig med sådana problem som stress, nedstämdhet, oro, alkoholvanor och andra livsstilsfrågor samt olika studierelaterade problem som exempelvis prestationsångest, prokrastinering och talängslan.

För hjälp med svårare eller långvariga psykiska problem rekommenderar vi i första hand att du vänder dig till vårdcentral, husläkarmottagning eller psykiatrisk mottagning. Känner du dig osäker på var du kan få bäst hjälp med just dina problem är du välkommen att ringa Studenthälsans telefonrådgivning (se kontakvägar nedan) för att rådgöra med oss.

Studenthälsan i Stockholm sitter på Stockholms universitet och har hand om studenthälsan för cirka 15 olika lärosäten.

Om du blir sjuk och behöver komma i kontakt med ordinarie sjukvård kan du vända dig till Vårdguiden (1177) för sjukvårdsrådgivning alternativt ringa 112 vid livshotande tillstånd.

Andra stödorganisationer

Mind

Vi finns här för att lyssna på dig och prata med dig där du befinner dig i livet. Vi vill ge dig stöd, hopp och motivation till att vilja leva och/eller söka hjälp. Vid akut självmordsrisk bör du ringa 112.

Telefonnummer: 90101

Mind

SPES

SPES, som betyder hopp på latin, erbjuder stöd och hjälp till efterlevande. SPES har en telefonjour som är öppen dagligen.

Telefonnummer: 020-18 18 00
Alla dagar 19.00–22.00

SPES Riksförbundet för SuicidPrevention och Efterlevandes Stöd 

Jourhavande Medmänniska

Jourhavande Medmänniska är en ideell förening som bedriver jourtelefon- och chattverksamhet för alla människor som önskar någon att tala med.

Telefonnummer: 08-702 16 80
Alla dagar 21.00–06.00

Jourhavande Medmänniska

Chatta med en Jourhavande Medmänniska