Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

KTH Biblioteket – guide för studenter

Är du ny student på KTH? Eller har du redan gått ett tag men inte riktigt upptäckt vad biblioteket kan göra för dig? Ingenjörsstudierna är både spännande och utmanande och under hela din studietid kommer du vara i behov av att hitta bra och relevant litteratur och information. KTH Biblioteket ger dig tillgång till det material som du kommer att behöva och personalen är specialister på att vägleda dig till de rätta källorna.

Två personer går genom bibliotekshallen

KTH Bibliotekets webbplats  hittar du all information om biblioteket.

Studenter sitter och lyssnar i biblioteket

Library Fair – för nya studenter

Välkommen på Library Fair, ett event där du som är ny student får lära känna biblioteket och oss som jobbar där.

Library Fair 2–6 september

Öppettider och kontakt

KTH Biblioteket finns på KTH Campus samt i Södertälje. I informationsdiskarna finns kunnig och utbildad personal som mer än gärna hjälper dig att hitta vägar till det material du söker. Du kan även kontakta oss via chatt, mejl eller telefon så hjälper vi dig. Våra öppettider och kontaktuppgifter hittar du på bibliotekets webbplats:

Öppettider och kontakt

Ny student på biblioteket

På bibliotekets sida Ny student på biblioteket  så finns kortfattad information för dig som är ny student.

Studieplatser och grupprum

På biblioteken finns gott om studieplatser, såväl tysta läsplatser som datorer och utrymmen där man får sitta och prata. Du och dina studiekamrater kan även boka något av våra grupprum.

Boka grupprum

Boka handledning

Ska du skriva ett arbete och behöver vägledning i informationssökning, databaser, referenshantering eller publiceringsfrågor? Behöver du hjälp med hur du skriver akademiska texter eller en muntlig presentation? Boka individuell handledning med vår hjälpsamma personal.

Boka handledning

Sök efter material

Via bibliotekets söktjänst Primo får du tillgång till tryckta och elektroniska publikationer. Du kan också se bibliotekets resurser och andra informationstjänster i vår databaslista. Genom att logga in med ditt KTH-konto kan du nå elektroniska resurser även utanför campus. 

Sök efter material i Primo

Våra databaser och söktjänster

Bibliotekskonto

För att låna och reservera tryckta böcker och för att beställa fjärrlån behöver du aktivera ditt bibliotekskonto. 

Aktivera ditt bibliotekskonto