Till innehåll på sidan

Ny student på biblioteket

Som ny student hoppas vi förstås att du snabbt ska hitta hit till oss på biblioteket. Här hittar du studieplatser, böcker och elektroniska resurser. Vi erbjuder också handledning, undervisning, föreläsningar och seminarier. På denna sida presenterar vi kort olika saker som är bra att känna till om biblioteket som ny student.

Studentwebben

Mycket information som berör dig som ny student hittar du samlat på Studentwebben .

Aktivera ditt bibliotekskonto

Det första du ska göra som ny student är att aktivera ditt bibliotekskonto. Med bibliotekskontot kan låna böcker och komma åt alla våra elektroniska resurser.

Aktivera ditt bibliotekskonto

Öppettider

Allt du behöver veta om bibliotekets öppettider hittar du på Öppettider & kontakt . Kom ihåg att ditt KTH-passerkort är nyckeln in i biblioteket under vissa obemannade tider.

Du kan även se hur många som besöker biblioteket i realtid . På så vis kan du planera ditt besök och lära dig när det brukar vara mycket eller lite folk i lokalerna.

Hitta studieplatser och boka grupprum

På KTH Biblioteket finns gott om studieplatser, både tysta salar och salar som lämpar sig bättre för grupparbeten, och här finns också datorplatser och skrivare. Som KTH-student kan man boka ett av våra grupprum på huvudbiblioteket.

Läs mer om att studera i biblioteket

Sök böcker och kom åt elektroniskt material

Du kan söka efter alla bibliotekets böcker i Primo. Här ser du en film om hur du gör för att få bästa möjliga sökresultat.

Kom ihåg att du inte kan reservera böcker som finns inne på biblioteket, utan dem hämtar du själv direkt i hyllan. Du kan se var alla böcker står via vår interaktiva karta .

Som student eller anställd med ett KTH-konto har du automatiskt tillgång till allt elektroniskt material via biblioteket, även om du arbetar på distans.

Läs mer om hur du kommer åt material utanför campus

Läs mer om hur du söker och värderar information

Handledning

Du som vill ha hjälp med exempelvis informationssökning, skrivande eller referenshantering kan boka handledning hos oss. Vi erbjuder även undervisning och öppna seminarier. 

Boka handledning

Var med på workshoppar och seminarier

Varje termin ger KTH Biblioteket flera olika workshoppar, föreläsningar och seminarier i allt ifrån referenshantering och retorik till populärvetenskapliga föreläsningar och TED talks.

Titta gärna i vår kalender för att se alla evenemang

Använd talsyntesen Tortalk

Alla studenter på KTH har gratis tillgång till Tortalk på sin dator. Tortalk läser upp digitala texter och är ett bra hjälpmedel för den som har svårt att ta till sig tryckt text. Den är också ett bra verktyg för alla som gärna läser med både ögonen och öronen.

Läs mer om Tortalk

Facebooktumme

Följ oss i sociala medier

KTH Biblioteket finns på Facebook och Instagram. Följ oss gärna så du håller dig uppdaterad om våra nyheter och evenemang.

Innehållsansvarig:biblioteket@kth.se
Tillhör: KTH Biblioteket
Senast ändrad: 2022-01-11