Till innehåll på sidan

Boka handledning

KTH Biblioteket erbjuder individuell handledning för studenter, doktorander, forskare, lärare och övrig personal. Talboksintroduktioner och handledning i akademiskt skrivande är enbart för studenter.

En bibliotekarie handleder en student

Boka handledning på biblioteket

Välkommen att boka handledning med bibliotekets personal som är experter inom olika områden. Vi kan bland annat hjälpa dig med informationssökning i ämnes- och patentdatabaser, referenshantering i olika program samt publiceringsfrågor och open access.

Handledningen tar ungefär en timme.

Boka handledning

Bild på böcker med hörlurar

Boka talboksintroduktion

Om du är student och behöver få tillgång till talböcker börjar du med att boka en talboksintroduktion. Du väljer den tid och plats som passar dig bäst i bokningsschemat. Vi erbjuder tider på huvudbiblioteket, i Södertälje eller online (Zoom).

Introduktionen tar ungefär 30 minuter.

Boka talboksintroduktion

En handledare handleder en student

Boka handledning i akademiskt skrivande och retorik

Är du student och vill du bli en bättre skribent? Behöver du vägledning när du ska skriva en rapport eller hålla en muntlig presentation? Har du kört fast med din skrivuppgift? Välkommen till Centrum för akademiskt skrivande och retorik (CAS) för individuell handledning på svenska eller engelska.

Boka handledning hos CAS

Övrig handledning

Biblioteket erbjuder även handledning ett antal olika områden, exempelvis bibliometri. altmetri och datadriven analys av forskningsoutput. Skicka ett mejl till biblioteket@kth.se  med din fråga så återkopplar vi med förslag på en tid.

Är du osäker på om du kan få hjälp hos oss? Skicka ett mejl med din fråga så försöker vi hjälpa till!

Innehållsansvarig:biblioteket@kth.se
Tillhör: KTH Biblioteket
Senast ändrad: 2023-11-28