Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida
drönarbild KTH

Från grundforskning till samhällsnytta

KTH:s forskning genererar ny kunskap och teknisk utveckling. Vi skapar förståelse för världen vi lever i och lägger grunden till en hållbar och säker samhällsutveckling.

Vår forskningsprofil

Aktuellt

Porträtt
Jan Ellenberg kommer närmast från European Molecular Biology Laboratory (EMBL) i Heidelberg. (Foto: Stuart Ingham/EMBL)

Jan Ellenberg ny direktör för SciLifeLab

SciLifeLabs styrelse har utsett professor Jan Ellenberg till ny direktör. Vid sidan av denna roll kommer Jan Ellenberg även att bli professor vid Karolinska Institutet och affilierad professor vid KTH...

Läs artikeln
Porträtt
– Trenden de senaste åren är att konflikterna om vatten har ökat. Vi har inte uppmärksammat detta i tid utan låtit utvecklingen gå åt fel håll, säger Zahra Kalantari, forskare inom vattenfrågor. (Foto: Christer Gummeson)

Vanligare med vattenkonflikter – så kan de lösas

Vatten är en bristvara som orsakar allt fler konflikter. I ett projekt vid KTH utforskas hur nationer och regioner kan bli bättre på att lösa problemen.

Läs artikeln
Lastbil med timmerstockar
Skogsbranschen vill få ned utsläppen från transporter och siktar på att hälften av godstransporterna ska vara elektrifierade år 2030. (Foto: Scania)

Skogsbranschens transporter elektrifieras

Skogsbranschen har satt ett ambitiöst mål – att hälften av transporterna ska vara elektrifierade 2030. Hur ska det gå till? Det ska KTH:s forskare hjälpa till att besvara.

Läs artikeln

Kalender