Föreläsning med Max Tegmark, 2 november, KTH

Hur ser våra liv ut i en framtid med artificiell intelligens? Vad kommer det att innebära för oss människor och är vi redo för en uppgradering till Liv 3.0?

Välkommen till en föreläsning exklusiv för dig som alumn, student eller personal vid KTH.

KTH Memories

Min pappa läste till civilingenjör på KTH, Teknisk fysik, och har berättat om många trevligheter med studiekamrater i roddklubben, men också när de gick ihop åtta glada studenter och köpte en vacker segelbåt, Fama, och gav sig ut i skärgården. Det var bara en av de nyblivna båtägarna som hade erfarenhet av segling, men de läste på, prövade i praktiken och blev inbitna seglare. De roterade ledarskapet ombord. Den som hade kaptensmössan var ansvarig kapten som övriga ombord fick lyda.
På bilderna: Min far, Kjell Johansson och hans mycket gode vän och studiekamrat Bertil Lundell. Bägge anställdes så småningom vid Studsvik Energiteknik, eller AB Atomenergi, som det hette först och bosatte sig i Nyköping där vänskapen bestod livet ut. I kabyssen, min mor Ingrid Johansson. Bilderna andas så mycket glädje och framtidstro!

Berättat av Ann Marklund

Kalender

Engagera dig

Engagera dig i KTH:s studenter och unga forskare genom att ge av din tid eller pengar.

Dela med dig av din historia

Den 19 oktober 2017 fyller KTH Campus 100 år - det firar vi hela året genom att på olika sätt hylla campus. Har du en historia från din studietid som du vill dela med dig av?

Examensringar

Vill du ha ett livslångt minne av din tid på KTH eller behöver en present till en nybliven ingenjör? Då kan du beställa en examensring.

Till sidans topp