Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida
Illustration av KTH i samhället

Håll kontakten med KTH

Genom ditt engagemang bidrar du till KTH:s fortsatta framgång som ett av Europas ledande tekniska universitet. Registrera dig i alumnnätverket och ta del av nyheter, inbjudningar och erbjudanden relevanta för dig som KTH-alumn.

Artiklar från KTH

Porträtt på Eva Halén framför ett trappräcke
– Eftersom vi inte vill sätta upp onödiga hinder för de studenter och forskare som vänder sig till oss så väljer vi att ha låga trösklar för projekt som vi tar oss an. Vi vill ge så många som möjligt chansen att testa att ta sina uppfinningar och idéer till marknaden, säger Eva Halén, affärsutvecklingscoach på KTH Innovation.

Från vd-roll till affärscoach på KTH

Efter årtionden som vd på storbolag återvände hon till universitetet – nu i rollen som affärscoach. Idag hjälper hon forskare och studenter att förverkliga sina drömmar genom KTH Innovation. – Jag vi...

Läs artikeln
porträttbild på Tanmoy Bari i solnedgång med stadsmiljö i bakgrunden
– I en tid när vi laddar våra bilar på samma sätt som vi laddar våra telefoner, och privathushåll kan producera egen el, kan hushållen bli en del av en gemensam energilösning för hela samhället. Mitt mål är att hela Europas elkonsumenter ska ha tillgång till varandras elöverskott. Vi ska kunna förflytta tillgången på elektricitet mellan länder, säger Tanmoy Bari, medgrundare till Greenely och KTH:s Årets alumn 2024.

KTH:s Årets alumn 2024 vill engagera Sveriges hushåll i energiomställningen

Han är medskapare till en digital plattform som ska ge privathushållen full kontroll över sin energikonsumtion. Hans vision är att koppla samman elkonsumenterna till ett virtuellt kraftverk för hela E...

Läs artikeln
Mats Danielsson framför kamera för medicinsk avbildning
KTH-professor och forskningsledare Mats Danielsson gläds över ERC-anslag på nära 39 miljoner kronor till grundforskning som kan öka effektiviteten av molekylär medicinsk avbildning. ”Systemet vi skapar kan ge molekylära bilder med högre känslighet och upplösning än någonsin tidigare.”

Prestigefulla miljoner till KTH-forskning för molekylär medicinsk avbildning

KTH-professor Mats Danielssons forskarteam tilldelas anslaget ERC Advanced Grant på drygt 38,7 miljoner kronor, till ett femårigt projekt som kan revolutionera sjukhustekniken för PET och SPECT, så ka...

Läs artikeln
KTH Campus.

Läs en kurs på KTH

Fördjupa eller bredda din kompetens, eller satsa på något helt nytt? Få unika pluspoäng inför framtiden genom att vidareutbilda dig på KTH. KTH erbjuder avgiftsfria poänggivande kurser inom olika ämnesområden.