Till innehåll på sidan

Kompetensutveckling för yrkesverksamma

Kontinuerlig kunskapsuppdatering är avgörande för alla som vill vara konkurrenskraftiga inom teknik- och forskningsintensiva branscher. På KTH kan du få ett livslångt lärande genom olika former av vidareutbildningar och samarbeten.

Vidareutbildning på KTH

Studenter står framför en stor skärm som visar planeten Jupiter

Fristående kurser

Avgiftsfria kurser inom många olika områden, perfekt för att utveckla karriären.

En lärare står framför en skärm med ett diagram och två studenter pekar på skärmen

Uppdragsutbildningar

Skräddarsydda kundanpassade utbildningar i form av kortare kurser och större program.

Har du ett behov av att fördjupa eller bredda din kompetens, eller vill du kanske satsa på något helt nytt? Oavsett vilket får du unika pluspoäng inför framtiden genom att vidareutbilda dig på KTH.

KTH erbjuder avgiftsfria poänggivande kurser inom många olika ämnesområden. Kurserna vänder sig i första hand till dig som yrkesverksam civilingenjör, högskoleingenjör eller arkitekt, men även du som har andra relevanta förkunskaper är välkommen att söka.

Vi har många kurser du kan läsa helt på distans där all undervisning och examinering görs online. Du kan gå en kurs på dag- eller kvällstid och läsa på hel- eller deltid. Många kurser ges på engelska och är sökbara för dig som saknar behörighet i svenska.

Undrar du något?

Har du frågor eller funderingar kring vidareutbildning, kompetensutveckling eller hur du kan utveckla din karriär är du välkommen att kontakta oss på info@kth.se

RELATERAT INNEHÅLL

Saknar du behörighet?

Dina tidigare studier eller yrkeserfarenhet kan ge behörighet till våra fristående kurser, genom validering av reell kompetens.

Föreläsningar och seminarier

KTH organiserar föreläsningar och seminarier för dig som är intresserad av att lära dig mer om eller fördjupa dig kring ett visst ämne.

Din ekonomi som student

Det kan vara en omställning att plötsligt behöva klara sig på en studentbudget. På studera.nu kan du läsa mer om studiestöd, stipendier och få användbara spartips.

Föräldraskap och studier

I dag är det många studenter som har barn. På studera.nu finns information som är bra att känna till om du har barn och studerar.

SFINX – Intensiv svenska för ingenjörer och arkitekter

Är du utländsk ingenjör eller arkitekt och vill läsa svenska i snabb takt? SFINX har som mål att ge nyanlända ingenjörer och arkitekter goda kunskaper i svenska, tekniskt språk samt kunskaper om svensk arbetsmarknad. Detta för att öka chanserna att få anställning inom relevant bransch.

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-05-05