Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida
Yrkesverksamma studenter på KTH Campus

Kompetensutveckling för yrkesverksamma

På KTH kan du få ett livslångt lärande och utveckla din karriär eller byta spår i yrkeslivet. Kontinuerlig utbildning är avgörande för dig som vill vara konkurrenskraftig inom tekniska branscher.

Fristående kurser

Avgiftsfria kurser inom många olika områden, perfekt för att utveckla karriären.

Fristående kurser

Korta onlinekurser

Läs en kurs online på bara några timmar, i egen takt och helt kostnadsfritt.

Korta onlinekurser (MOOC)

Uppdragsutbildning

Skräddarsydd kundanpassad utbildning i form av kurser eller program.

Uppdragsutbildning

Kompletterande pedagogisk utbildning

Program som kompletterar din tidigare utbildning.

Studera till lärare

Två personer står i ett labb

Sen anmälan för höstens kurser öppnar 15 juli

KTH erbjuder nära 200 kurser under hösten anpassade för dig mitt i arbetslivet. Många av kurserna är korta och ges på distans vilket gör det lättare att studera parallellt med jobbet. Sen anmälan öppnar 15 juli.

Hela utbudet av fristående kurser

Fortbilda dig eller dina medarbetare på KTH

Är du mitt i arbetslivet och har ett behov av att fördjupa eller bredda din kompetens, eller vill du kanske satsa på något helt nytt? Oavsett vilket får du unika pluspoäng inför framtiden genom att vidareutbilda dig eller din verksamhet på KTH.

Vi erbjuder ett stort antal kurser som du kan läsa helt gratis, och många på distans. Dessutom kan du beställa skräddarsydd och behovsanpassad utbildning framtagen för ditt företag eller organisation. Missa inte heller våra kompletterande pedagogiska utbildningar.

Undrar du något?

Har du frågor eller funderingar kring fristående kurser, vidareutbildning eller hur du kan utveckla din karriär är du välkommen att kontakta oss på info@kth.se

Mer om vidareutbildning

Se vad mer KTH erbjuder inom kompetensutveckling allt för att du ska kunna få ett livslångt lärande.

Ekonomiskt stöd för dig mitt i arbetslivet

KTH:s kurser och utbildningar ger rätt att söka omställningsstudiestöd från CSN, som kan ge dig ett bidrag på upp till 80 % av din lön. Det är till för dig som är mitt i arbetslivet och vill bredda din kompetens för att bli mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Läs mer om omställningsstudiestödet och hur du ansöker (CSN)

Skola om dig – läs en grundutbildning

Vill du byta bana på din karriär från grunden? KTH erbjuder många fleråriga utbildningar, 1–5 år långa, och utbildar bland annat ingenjörer och arkitekter. Efter en högskoleingenjörsutbildning  på bara tre år får du till exempel en kompetens som är väldigt efterfrågad i många branscher.

Hitta din grundutbildning

Föreläsningar och seminarier

KTH organiserar föreläsningar och seminarier för dig som är intresserad av att lära dig mer om eller fördjupa dig kring ett visst ämne.

Föreläsningar och seminarier

Saknar du behörighet?

Dina tidigare studier eller yrkeserfarenhet kan ge behörighet till våra fristående kurser, genom validering av reell kompetens.

Validering av reell kompetens

Din ekonomi som student

Det kan vara en omställning att plötsligt behöva klara sig på en studentbudget. På studera.nu kan du läsa mer om studiestöd, stipendier och få användbara spartips.

Din ekonomi som student (studera.nu)

Föräldraskap och studier

I dag är det många studenter som har barn. På studera.nu finns information som är bra att känna till om du har barn och studerar.

Studera med barn (studera.nu)

SFINX – Intensiv svenska för ingenjörer och arkitekter

Är du utländsk ingenjör eller arkitekt och vill läsa svenska i snabb takt? SFINX ger dig som nyanländ goda kunskaper i svenska och tekniskt språk. Du lär dig om den svenska arbetsmarknaden, allt för att öka dina chanser att få anställning.

SFINX – Intensiv svenska för ingenjörer och arkitekter