Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Utställningar och samarbeten

Vi på KTH Biblioteket är stolta över att vara en samskapare och partner i att kommunicera och visa upp den viktiga forskning som pågår på KTH. Biblioteket vill vara en inspirerande plats för interaktion, reflektion, lärande och möten. Vi tror att våra utställningar och evenemang är en viktig del i att uppnå det målet och vi är glada över att våra evenemang brukar vara uppskattade av både studenter, forskare och besökare från allmänheten. 

Detaljer från utställning
Utställningen Fear of an unFAIR planet som visades i Entréhallen under hösten 2023.

Vi arrangerar regelbundet utställningar, föreläsningar och andra evenemang för att sprida kunskap om forskningen som bedrivs på KTH och dess betydelse för samhället. Vi vill bidra till att främja dialogen mellan forskare, studenter och allmänhet och göra forskningen tillgänglig för fler. I en utmanande värld är det viktigt att vi kan skapa hopp och lyfta fram forskning och utbildning som bidrar till att göra världen till en bättre plats. 

Om du är intresserad av att samarbeta med oss för att samskapa en utställning, föreläsning eller annat evenemang är du välkommen att kontakta oss. Vi arbetar tillsammans med dig genom planering, marknadsföring och genomförande av evenemanget. En vanlig vardag besöker drygt 2800 personer vårt vackra bibliotek. Det ger oss en unik möjlighet att tillsammans nå ut med er forskning till en bredare publik och skapa arenor för dialog mellan forskare, studenter och allmänhet.  

Kontakta oss genom att mejla biblioteket@kth.se  med din idé eller lösa tankar kring utställningar eller andra samarbeten. 

Pågående och kommande utställningar

Läs mer om bibliotekets pågående och kommande utställningar

Tidigare utställningar 

Här finns ett axplock från tidigare utställningar .

Andra evenemang

Vi anordnar även många andra slags evenemang, läs mer på sidan Kalender och evenemang .