Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Studieplatser

KTH Biblioteket är ett offentligt bibliotek som är öppet för alla. Vissa av våra tjänster är endast för studenter och anställda på KTH, men alla är välkomna att besöka våra bibliotek och studera i våra vackra lokaler.

Huvudbiblioteket på KTH Campus erbjuder många olika studieplatser så du kan välja vad som passar dig. De flesta studieplatser är utrustade med eluttag för bärbara datorer. 

Vårt bibliotek är en populär studieplats. Här nedan finns information om olika slags studieplatser och lite tips kring hur du bäst kan använda biblioteket som studieplats.

P-skiva bredvid böcker

P-skivor

Behöver du lämna din plats för en kort stund så kan du använda våra p-skivor för att reservera din plats (max 1 timme). P-skivorna finns tillgängliga på vardagar kl 11–17. Glöm inte att lämna tillbaka p-skivan så fort du är klar.

Ikoner mat förbjuden

Mat är inte tillåtet

Mat (inklusive mackor, sallader och wraps) är inte tillåtet utanför Entréhallen. Snacks och dryck med lock är tillåtet i hela biblioteket.

Ta del av bibliotekets alla besöksregler

Tysta studieplatser

Du hittar tysta, enskilda studieplatser i Norra galleriet  och Ångdomen . Länkarna leder dig till vår karta där du kan se var rummen ligger.

Studieplatser
Några av de tysta studieplatser som finns i Norra galleriet. Foto: Fredrik Persson.
Ångdomen
Läsesalen Ångdomen tillhandahåller många tysta studieplatser. Notera att Ångdomen ibland är bokad för evenemang eller undervisning. Foto: Fredrik Persson.

Grupparbetsplatser

Vi har många olika slags grupparbetsplatser i biblioteket. Du hittar dem i:

Länkarna leder dig till vår karta där du kan se var rummen ligger.

Grupprum 

Studenter i ett grupprum. Fotograf: Fredrik Persson.

Du som är KTH-student kan boka ett av bibliotekets sjutton grupprum, eller använda ett av våra tre drop-in-grupprum som finns bakom Ångdomen.  

Boka grupprum på KTH Biblioteket

Studera i lediga övningssalar

På biblioteket finns övningssalar och datorsalar som ibland är bokade för undervisning. När salarna är lediga är studenter välkomna att sitta i salarna och studera. Du kan se i bokningssystemet TimeEdit  när salarna är bokade. Utanför salarna finns också en QR-kod som leder till schemat. Länkarna här nedan leder till vår karta där du kan se var övningssalarna ligger och även se hur lokalerna är bokade. 

Det gäller dessa salar: 

Södertälje

I Södertälje finns studieplatser i anslutning till biblioteket.

Det går också bra att boka en talboksintroduktion i Södertälje.

För mer info om studieplatser utanför biblioteket, se sidan Studieplatser och grupprum .