Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Utbytesmöjligheter för doktorander

Spendera en tid av dina forskarstudier utomlands. Det kan handla om allt från en kortare kurs på några dagar till en längre vistelse som sträcker sig över månader och år. På den här sidan kan du läsa om hur du kan göra steg för steg.

1. Ta reda på när ett utbyte passar

Börja med att se över när ett utbyte passar bäst i din utbildning. Tala med din handledare och se till att du vet vad som krävs för att genomföra utbytet. För administrativt stöd, kontakta i första hand ditt utbildningskansli.

2. Välj utbytesuniversitet

Ta reda på mer om det utbytesuniversitet du vill studera vid och att ett utbytesavtal finns ordnat innan utbyte sker. Innan du ansöker om utbytesstudier behöver du kontrollera att universitetet erbjuder kurser som är relevanta för dig i din utbildning på KTH samt att undervisningen sker på ett språk du behärskar.

Lista på utbytesuniversitet som KTH har avtal med

3. Ekonomi

Du kan ha möjlighet att söka stipendium för din vistelse utomlands, exempelvis genom Erasmus+ om du åker på utbyte inom Europa. Sätt dig in i hur du kan finansiera ditt utbyte samt vilka utgifter utbytet kommer innebära för dig.

4. Ansökan

Ansökan för utbytesstudier sker i samråd med det mottagande universitetet och deras eventuella deadlines, förkunskapskrav och språkkrav.

Kontakt

Vill du veta mer om hur ett utbyte för doktorandstudier kan gå till? Kontakta Anna Hellberg Gustafsson på enheten för internationella relationer på KTH.