Till innehåll på sidan

Climate Politics in Action #6 med Pär Holmgren

Delta i vårat seminarium "Climate Politics in Action #6" med Pär Holmgren, meteorolog och medlem av Europaparlamentet för Miljöpartiet. I detta interaktiva evenemang kommer vi att diskutera det nuvarande läget av EU:s klimatpolitik och dess implikationer för Sveriges klimatagenda.

Tid: Må 2023-05-22 kl 12.00 - 13.00

Plats: KTH Climate Action Centre, Teknikringen 43

Språk: Engelska

Medverkande: Pär Holmgren

Exportera till kalender

Pär Holmgren, känd för sin klimatexpertis, kommer att erbjuda värdefulla insikter om överlappet mellan klimatpolitik och politiskt beslutstagande. Vi kommer att utforska påverkan av den nya Svenska regeringen på klimatpolitik och undersöka avvikelsen mellan väljarundersökningar politiska resultat gällande klimatfrågor. Vidare kommer vi att diskutera representationen av gröna partier i EU jämfört med Sveriges nationella politik. I och med det kommande EU-valet 2024 kommer vi att utforska hur en ökad representation av gröna partier i EU kan influera Sveriges klimatagenda. Missa inte denna möjlighet att delta i en upplysande dialog och undersöka olika vägar till en grönare framtid.

Du som student uppmanas att ställa frågor och diskutera under seminariet, men ni kan även skicka frågor i förväg via anmälningsformuläret. Moderatorn tar sedan upp frågan om den är relevant.

Moderator: Samantha Arpas, studentmedarbetare på KTH Climate Action Centre

Veganska wraps och dryck kommer att serveras från 11.45 för de som anmäler sig till evenemanget här.