Till innehåll på sidan

Ett centrum för forskning och engagemang kring klimatet

KTH Climate Action Centre är ett multidisciplinärt forskningscentrum med syftet att snabba upp klimatåtgärder i synergi med FN:s mål för hållbar utveckling.

Om centrumet

Klimatnyheter

Owen Gaffney, kommunikatör av geosystemvetenskap och Neshan Gunasekera, gästforskare hos Raoul Wallenberg institutet, gästar det första avsnittet.

Ny podcastserie om demokrati och klimat

För supervalåret 2024 släpper KTH Climate Action Centre, tillsammans med Right Livelihood, en ny podcastserie om diverse aspekter som hör till kopplingen mellan klimat och demokrati.

Läs artikeln
Bild på KTH-studenten Weronika Tuszynskas som presenterar sitt examensarbete.
KTH-studenten Weronika Tuszynskas exjobb går ut på att kunna bedömma skogsbränders svårighetsgrad med hjälp av satellitdata och artificiell intelligens. Foto: Peter Asplund

KTH-studenter fick 50 000 var: Här är resultaten

I en tid då undersökningar som Ungdomsbarometern visar att intresset bland unga för hållbarhetsfrågor är på nedåtgående finns det bevis på motsatsen. Som de 12 KTH-studenter som fick mellan 25 000 och...

Läs artikeln
Bild på Göran Finnveden och Mattias Höjer
Göran Finnveden och Mattias Höjer

“Regeringen stjäl godis från framtidens småbarn” – KTH-forskare i DN debatt om klimatomställningen

Regeringen skyller gärna på väljarnas acceptans, eller brist därpå, när klimatpolitik kommer på tal. Men sanningen är att vårt samhälle genomsyras av lagar och normer som vissa ogillar – se bara parke...

Läs artikeln

Kommande evenemang

Affiliated researchers

Våra affilierade forskare

Våra affilierade forskare utgör grunden för vår tvärvetenskapliga och samarbetsfokuserade forskning. De kommer alla skolor på KTH och från andra lärosäten.

Senaste från mediearkivet

Mediearkivet

25 years of energy analysis: Lessons for the next 25 years to reach new zero

Seminarium med Laura Cozzi, Director of Sustainability, Technology, IEA

Språk: engelska

KTH Sustainability Research Day 2023

Publicerad: 12 januari, 2024

Inspelning av Sustainability Research Day 2023 med fokus forskningens ansvar för en etisk och hållbar samhällsutveckling.

Språk: svenska

Sweden Arena – Idrott och klimat med KTH

Publicerat: 16 mars, 2022

För att nå klimatmålen, vad måste idrottsutövare tänka på? Hur kan föreningar jobba? Och hur kan internationella evenemang bli klimatpositiva? Karin Larsdotter från KTH Climate Action Centre tillsammans med Anton Dahlberg, seglare och olympier leder seminariet.

Språk: Svenska

Grafik