Till innehåll på sidan

Swedish Climate Symposium 2024

Photo: Louis De Geer

Swedish Climate Symposium samlar forskare för att identifiera kunskapsluckor och möjligheter för stärkt samarbete, samt för att fördjupa förståelsen för klimatförändringar och den hållbara utveckling och styrning som krävs för att mildra dess påverkan. Konferensen kommer att diskutera frågor inom och mellan discipliner och ge en utmärkt översikt över svensk klimatforskning.

Tid: On 2024-05-15 - Fr 2024-05-17

Plats: Louis De Geer Konsert & Kongress, Dalsgatan 15, 601 81 Norrköping

Exportera till kalender

SMHI, MERGE, BECC, samt Bolin Centre for Climate Research bjuder in dig till den andra upplagan av Swedish Climate Symposium den 15–17 maj 2024 i Norrköping.

Swedish Climate Symposium är en unik möjlighet för forskare att gemensamt reflektera över och dela bidrag till klimatvetenskapen. Det samlar forskare för att identifiera kunskapsluckor och möjligheter för stärkt samarbete samt för att fördjupa förståelsen för klimatförändringar; dess fysiska grund, dess påverkan på naturen och samhället, samt den hållbara utvecklingen och styrningen som krävs för att mildra och anpassa samhället till klimatförändringarna. Ett brett spektrum av klimatfrågor kommer att diskuteras inom och mellan olika discipliner. För svenska och internationella deltagare kommer konferensen att ge en utmärkt översikt över svensk klimatforskning och dess kvalitet.

Konferensen kommer att inledas med en plenarsession med vetenskapspresentationer på hög nivå om grundläggande vetenskap, samhällets behov och respons. Efter öppningssessionen kommer programmet att ordnas i parallella sessioner som täcker ett spektrum av klimatämnen. KTH Climate Action Centre ansvarar för två av dessa sessioner. Planerade poster- och mingelsessioner kommer att organiseras, vilket främjar möjligheter för forskare att interagera, samarbeta och skapa nya kontakter. Arrangörerna arbetar också för att underlätta interaktion med beslutsfattare från politiska och ekonomiska områden i en svensk kontext.

Möjlighet att skicka in abstrakt finns fram till 18/01/2024! Mer detaljerad information om konferensen och var du kan skicka in abstrakt finns här: swedishclimatesymposium.com/