Till innehåll på sidan

Möt våra nya studentmedarbetare

Students
Alma Berggren Ek, Helena Glisén och Oscar Stenström.
Publicerad 2022-02-02

KTH Climate Action Centre har anställt tre studenter, Alma, Oscar och Helena. Studentmedarbetarna kommer arbeta med kommunikation kring centrumbildningens olika aktiviteter. Här presenterar de sig själva och berättar om sina nya roller hos KTH Climate Action Centre.

Alma Berggren Ek

Alma Berggren Ek
Alma Berggren Ek

1. Berätta lite kort om din bakgrund och inriktning

Jag går just nu mitt fjärde år på Industriell ekonomi och management programmet, med en specialisering i Sustainable Power Generation. Jag kom nyligen tillbaka från min utbytestermin vid Art et Métiers ParisTech där jag deltog i deras Grands Ecoles program i Industri- och energiteknik.

2. Vad motiverar dig att arbeta med KTH Climate Action Centre?

Klimatkrisen händer här och nu – och alla behöver vara en del av omställningen! För mig är det tydligt att det finns många olika intressenter, forskare, studenter, industrier, beslutsfattare och människor i allmänhet som är oroade för klimatförändringarna och vill bidra. Det avgörande är hur vi lyckas mobilisera all den viljan till faktisk handling!

3. Vad kommer du att göra?

Som en del av vårt uppsökande arbete håller jag just nu på att kartlägga viktiga klimatåtgärdsrelaterade arbeten och projekt i Stockholmsregionen. Om du känner till något intressant klimatrelaterat projekt – hör av dig!

Oscar Stenström

Oscar Stenström
Oscar Stenström

1. Berätta lite kort om din bakgrund och inriktning

Jag håller just nu på att med mina masterstudier i Sustainable Energy engagering , som ett avslut på mitt civilingenjörsprogram i design och produktframtagning. Jag har dessutom varit delaktig i en del (eller snarare mycket!) av vad studentlivet har att erbjuda på KTH.

2. Vad motiverar dig att arbeta med KTH Climate Action Centre?

Jag vill verkligen bidra till att sätta klimatarbete på allas agenda och det blir möjligt genom centret eftersom det skapar så många möjligheter för samarbete mellan studenter, fakultet, industri och många fler. Dessutom, namnet ”climate action centre” är så himla coolt.

3. Vad kommer du göra?

Det pågår mycket forskning om klimatåtgärder på KTH. Men vilka är nyckelspelarna? Vilka är våra mest betydelsefulla bidrag? Jag kommer djupdyka i detta, dels för att möjliggöra centrets multidisciplinära aktiviteter, dels för att uppmärksamma betydande klimatåtgärdsrelaterade initiativ på KTH.

Helena Glisén

Helena Glisén
Helena Glisén

1. Berätta lite kort om din bakgrund och inriktning

Jag studerar för närvarande en master i kemiteknik för energi och miljö, med en bakgrund i civilingenjörsprogrammet energi och miljö.

2. Vad motiverar dig att arbeta med KTH Climate Action Centre?

Framförallt var det ordet action som motiverade mig att börja arbeta med Climate Action Centre, vilket är anledningen till att jag kom till KTH från första början. Dessutom är det väldigt inspirerande att få möjligheten att vara en del av det kreativa och innovativa sätt som Climate Action Centre arbetar med klimatfrågan på.

3. Vad kommer du att göra?

Mitt fokus ligger främst på hur klimatåtgärderna kommuniceras till alla utanför centret, genom att skapa innehåll om vad och med vem Climate Action Centre arbetar med. Innehållet kommer rikta sig till alla som är intresserade av att få veta vad som faktiskt görs gällande klimatfrågan, både på KTH och i allmänhet.