Till innehåll på sidan

Ny rapport: Digital Reset. Redirecting Technologies for the Deep Sustainability Transformation.

Report launch cover
Publicerad 2022-09-29

Ny rapport ger en omfattande analys av möjligheter, risker och styrningsmöjligheter kring digitalisering och hållbarhet.

Den kommande rapporten ”Digital Reset” visar att digitaliseringen i sin nuvarande form snarare förvärrar än löser många av samtidens akuta sociala och miljömässiga kriser. Istället föreslås en djupgående hållbarhetsorienterad omorganisation av ekonomin och alla dess sektorer – jordbruk, mobilitet, energi, byggnader, industri och konsumtion.

Rapporten visar hur digital teknik kan stödja en sådan omvandling. Den ger Europeiska unionen en plan för hur digitaliseringen ska omdefinieras, så att den först och främst bidrar till att uppnå koldioxidneutralitet, resursautonomi och ekonomisk motståndskraft, samtidigt som den stödjer rättvisa och fullt ut respekterar medborgares rättigheter och integritet.

Rapporten är resultatet av en tvåårig internationell dialog om vetenskapspolicy – ”Digitalization for Sustainability” (D4S) – och presenterar den mest uppdaterade och omfattande analysen av möjligheter, risker och styrningsmöjligheter kring digitalisering och hållbarhet.

Ladda ner hela rapporten: New Report: Digital Reset. Redirecting Technologies for the Deep Sustainability Transformation.