Hoppa till innehåll

Resa i samband med MFS

En del väljer att resa till andra länder i samband med sina MFS-resor. Jag och Erika har tidigare pratat om att besöka något mer land utöver Fiji. Från början ville vi väldigt gärna åka till Nya Zeeland men pga deras hårda covidrestriktioner fick vi ge upp dem planerna… Istället bestämde vi oss för att resa till Bali i Indonesien (som nyligen lättat på sina restriktioner för inresa), vilket är där jag befinner mig just nu! Vår plan är alltså att vänta här tills Fiji godkänner våra forskningstillstånd och när vi fått godkänt åker vi vidare direkt. Jag och min sambo kom hit idag och Erika kommer nästa vecka. Så kul!

Vår ursprungliga plan var att resa någonstans efter vår Fiji-resa men eftersom det dragit ut på tiden med forskningstillstånden blir det bättre tidsmässigt att göra det innan. Vi har dessutom (nästan) gjort klart så långt vi kan på vårt examensarbete. Nästa steg är att åka till Fiji, men det kan vi ju inte göra riktigt än…

Viktigt att tänka på om man ska resa till ett annat land utöver det landet man gör MFS i är att försäkringen från KTH endast gäller i MFS-landet. Reser man till ett annat land får man kolla upp och fixa försäkring själv.

Hej! Mitt namn är Ellinor och jag läser mitt femte och sista år på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö. Mastern jag läser heter Hållbar energiteknik med inriktning hållbar kraftproduktion. Under vårterminen gör jag och min kompis Erika vårt examensarbete i Fiji. Här på bloggen kommer ni få läsa om min vardag på andra sidan jorden samt information om hur man går tillväga om man vill göra ett examensarbete utomlands. Hoppas ni vill följa med på min resa!