Hoppa till innehåll

Lyxproblem och ingen julkänsla

Jag borde verkligen inte klaga och jag lär få äta upp detta när jag väl är tillbaka i Sverige. Den senaste tiden har det varit, ni vet sånt jobbigt vår/höstväder när man inte vet om det är varmt eller kallt. Det är omöjligt att klä sig rätt, antingen så fryser man eller så svettas man ihjäl. Igår hade jag svarta kläder från topp till tå. Svarta jeans men tack och lov ett linne under min tjocktröja. Jag råkade hamna på en uteservering och det var såååå varmt. Jeansen blev så varma så det riktigt brändes på benen. Det var som att vi hoppade tillbaka till sommaren och förstå mig rätt, jag njuter verkligen av värmen. Jag får helt enkelt bli bättre på att kolla väderleksrapporten på morgonen för tydligen kan man inte packa ner alla sommarkläder riktigt än.

Det är så konstigt att det är december nu. Trotts massor med julpynt på stan så har jag i princip noll julkänsla. Jag älskar julen och jag lär få leva på glögg och lussebullar fram till påsk om jag ska ta igen en vanlig uppladdning inför julen. Borde köpt mer glögg när jag var på IKEA för den tog slut för fort..

Havregrynsgröt med yoghurt

I morse när jag vaknade så var jag så sugen på havregrynsgröt så jag promenerade till ett ställe som heter Local då jag visse att de hade havregrynsgröt på menyn. Gröten serverades med yoghurt vilket jag aldrig varit med om tidigare men det var faktsikt gott. Efter min goda gröt så passade jag på att gå en lite längre promenad. Utegångsförbudet från klockan 13 är förlängt i två helger till så man får passa på att vara ute innan det. Jag undrar varför de just valt klockan 13 som starttid på utegångsförbudet. Man märker att det är mer folk på stan än vanligt då ALLA är ute på förmiddagen istället för per utspritt över dagen. Enligt mig hade det varit mer logiskt att börja utegångsförbudet senare på eftermiddagen.


Havregrynsgröt med yoghurt, sylt och bär. 


Parken: Parque Eduardo VII

Nu känns det verkligen som att man är inne i slutspurten av terminen. Det är väldigt mycket att göra och det känns som att tempot ökade rejält denna vecka och kommer att vara fortsatt högt de kommande två veckorna. Alla grupparbeten ska bli klara och presenteras. Två av mina kurser har tentor i januari medans de andra två avslutas nu i december med större presentationer. Helgen har alltså spenderats med plugg och så har jag haft på Så mycket bättre i bakgrunden vilket har varit väldigt mysigt! Hade inte sett något av säsongen innan men hade hört att den var bra. Perfekt plugg-program som inte behöver ens fulla fokus.

Påminnelse om att ansökan är öppen

Precis som Anna skrev i ett tidigare inlägg så är ansökan för utbytesstudier under läsåret 2021/2022 nu är öppen fram tills 15 december. Om ni är sugna på att söka utbyte men inte riktigt vet hur det går till, kika på hennes inlägg då hon beskriver processen väldigt bra!

Om ni har den minsta tanke eller fundering över att åka på utbytesstudier – gör det! Det är så värt det, speciellt under en 5 år lång utbildning, då kan det behövas något nytt att se fram emot. Vi är så tacksamma att vi åkte, speciellt eftersom vi var lite tveksamma om vi verkligen skulle åka. Nu har vi bara 3 veckor kvar i Köpenhamn och vi har redan nu börjat bli lite sentimentala när vi ser tillbaka på hur mycket vi har gjort här och hur mycket vi älskar denna staden, denna lägenheten och detta livet. 

Under denna hösten har vi bland annat:

Suttit på många uteserveringar och druckit ØL!

Firat två födelsedagar

Varit på tivoli

Pluggat, pluggat & pluggat

 

& mycket mycket mer! Så ÅK på utbytesstudier, ni kommer inte ångra er!

Idrotta på campus

På KTH har jag under flera år haft gymkort och uppskattat det som finns i KTH-hallen, och hur smidigt det har varit att kunna träna när tid dyker upp till exempel mellan föreläsningar, istället för att behöva ta sig någon annanstans. När jag kom till Valencia såg jag då fram emot att fortsätta med samma rutiner på UPVs faciliteter, men så har det tyvärr inte blivit av olika anledningar. Det har hela tiden varit mycket att göra så tiden till att träna regelbundet har varit svår att hitta (och heller inte högst prioriterad), och allt är såklart Covid-anpassat och lite mer krångligt nu än det ska vara innan. Antal platser för allt är självklart reducerade, och allt måste bokas i förväg till begränsade förutbestämda tider på max en timme. Som tur är har de i alla fall tagit fram en relativt bra app där du kan göra dina bokningar, och som exporterar dem till ditt personliga schema på universitetet. Supersmidigt! I tisdags tog jag mig äntligen dit, då jag med en kompis testade på spinning för första gången! Kul och jobbigt, precis som det ska vara.

Så i samband med det tänkte jag berätta lite om idrottsmöjligheterna här på campus, och här slår de faktiskt KTH med hästlängder. UPV har, som KTH, gym och lokaler för gruppträning. Utöver det har de fotbollsplan, fridrottanläggning, stor inomhushall för till exempel badminton och basket, tennis- och padelbanor, och en simhall. Mycket som sagt, och då kan jag säkert ha missat att nämna något också. Som student på UPV har du tillgång till samtliga ytor! Kravet är att du betalar ett medlemskap för Servicio de Deportes. Medlemskapet kan köpas per termin eller undervisningsår för 35€ respektive 65€, vilket inte är mycket alls jämfört med vad bara gymkortet kostar i KTH-hallen. Sen har dock vissa aktiviteter en extra kostnad, som padel och inträde till simhallen, men det mesta går under det vanliga medlemskapet. Det här finns troligtvis på de flesta universitet runt om i världen, men det känns kul att vara på ett universitet med de här möjligheterna nu när det inte finns på KTH. Jag hoppas kunna testa på lite fler olika aktiviteter och sporter framöver, och förhoppningsvis får jag även testa dem utan alla begränsningar någon gång. Här nedan ser ni hur fotbollsplanen och friidrottsanläggningen ser ut!

Lördagen i bilder

Jag tänkte att ni skulle få följa med på en lördag i Köpenhamn denna höst!

Vi började dagen i soffan framför vinterstudion (till Lovisas förtjusning och Evelinas not so much) stickandes.

Lovisa har en mössfabrik här hemma!

Efter lunch gick vi in i stan för att kika lite i butiker. Vädret var inte riktigt på vår sida, men Lovisas paraply livar upp!

Tivoli har julmarknad nu där man kan boka en time slot, vi har en tid bokad till den 5 december!

Så fint julpynt i stan nu!

Efter ett besök på Illums Bolighus satte vi oss ner på Café Victor och tog in ett glas vin. Sedan gick vi vidare till restaurangen vi bokat, The Market Asian.

 

Vi började med varsin drink innan maten kom in, vi beställde en 10-rättersmeny och firade att vi kämpar på med projekt och deadlines.

Vi hade en så bra lördag, det gäller att försöka ta tillvara på helgerna när det är mycket under veckorna!