Hoppa till innehåll

Reserestriktioner i Fiji

Pandemin har ju medfört att man behöver tänka på en del nya saker när man ska ut och resa. Fiji har i princip varit helt stängt för turister fram till 1 december förra året då de öppnade för karantänfria resor. Dock har de en del krav man behöver uppfylla för att få komma in i landet.

  • För att slippa karantän behöver man komma från ett Travel Partner Country och även befunnit sig i ett sådant land i 14 dagar innan resa. Sverige har ansetts som ett Travel Partner Country sen november.
  • Man behöver vara fullvaccinerad för att få resa in i Fiji.
  • Som för de flesta andra länder behöver man även visa ett negativt coronatest.
  • Man måste ha en försäkring som täcker covid-19. Detta har vi fått från KTH.
  • Man behöver ha bokat tre nätter på ett Care Fiji Commitment (CFC) certifierat boende inklusive CFC certifierad transport från flygplatsen. Man behöver alltså inte sitta i karantän men måste ändå bo på specifika hotell i början. CFC certifikatet innebär att hotellet har vidtagit vissa åtgärder mot corona, bland annat tror jag att all personal är fullt vaccinerade. Eftersom detta inte är en karantän får man röra sig fritt på hotellområdet och delta i alla sorters aktiviteter och utflykter samt besöka restauranger om dessa är CFC certifierade. Två dagar efter ankomst måste man ta ett antigentest och om testet är negativt får man röra sig fritt i Fiji!

I vanliga fall, det vill säga innan pandemin, behövde man ju inte ha koll på dessa saker. Restriktionerna kommer väl att släppas vartefter så ni som planerar att göra examensarbete utomlands i framtiden behöver antagligen inte tänka på dessa saker!

Hej! Mitt namn är Ellinor och jag läser mitt femte och sista år på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö. Mastern jag läser heter Hållbar energiteknik med inriktning hållbar kraftproduktion. Under vårterminen gör jag och min kompis Erika vårt examensarbete i Fiji. Här på bloggen kommer ni få läsa om min vardag på andra sidan jorden samt information om hur man går tillväga om man vill göra ett examensarbete utomlands. Hoppas ni vill följa med på min resa!