Hoppa till innehåll

St. Patricks day i Hongkong

Ser ut att bli grönt i utlandsbloggen nu när både Elin och Jonna firat St. Patrick’s day. Och det är ju klart att även om man är i Hongkong så ska man fira St. Patrick’s day också!

Jag vet ärligt talat inte om det brukas firas St. Patrick’s day på nåt speciellt sett i Hongkong, för mig var detta ändå första gången och jag kan säga att det säkert var betydligt mildare och mer stillsamt än vad de andra hade. Vi hade några irländare i utbytesgruppen och ville att vi skulle ut och fira denna gröna dag

Några barer som är öppna numera ger drinkar i take-away, eller som denna bar gjorde, säljer dom på burk.

För det första behövde jag avsluta ett projekt så jag gick faktiskt inte med alla andra som skulle ut och fira på en gång. Men jag följde lite i deras fotsteg och träffade dem senare. De tog sig till en irländsk pub i centrala området TST, Tsim Sha Tsui (vilket jag i huvudet anser vara Hongkongs motsvarighet till stockholmska slussen), som heter Delaneys. När jag kom dit kändes det som att jag hade teleporterats till Europa där, för det var nästan exklusivt expats där inne och en bartender som hälsade med en ”What can I get ya, love?”. Snacka om miljöombyte.

Senare när jag gick och träffa alla andra så vandrade vi till en Bargata i Central där man kunde köpa speciella craft beers och några barer hade take-away. Vi chillade där ett bra tag innan det var dags att gå hem.

Är det en irländsk högtid ska man ju dricka en irländsk öl. Här ser ni en Guiness när den håller på att bli redo för att drickas. Jag gick ensam till puben, men lyckades hitta några att prata med ändå