Hoppa till innehåll

Att resa som två ensamma tjejer

Jag tänker att man som tjej antagligen tänker lite extra kring sin egen säkerhet när man åker iväg någonstans. Vi hade fått höra innan att fijianer är väldigt snälla och trevliga men självklart har man i bakhuvudet att något kan hända och att man alltid bör vara försiktig. Det visade sig att fijianer är supertrevliga och väldigt hjälpsamma! Vi fick ganska mycket uppmärksamhet när vi var iväg och i början tyckte vi att det var lite jobbigt. I princip varje person vi mötte sa “Bula” (hej på fijianska) och efter ett tag började vi uppskatta att alla hälsade på oss för deras hälsningar kändes väldigt genuina.

Men vi har även råkat ut för några incidenter som vi inte kände oss helt bekväma med. Det var en man som tog kontakt med oss trots stor åldersskillnad, en annan som sa kommentarer som gjort att vi varit beredda på att springa därifrån och en som kommit fram och pratat, blockerat bildörren för mig och samtidigt påpekat att Erika hade gått iväg och jag satt kvar ensam (jag hade dessutom tagit ut pengar så blev rädd att han skulle råna mig). Som tur är har dessa incidenter varit få men jag vill ändå gärna lyfta detta då det är värt att tänka på. Vissa åker ju iväg på MFS helt själva men jag rekommenderar er att åka tillsammans med någon annan då det kan kännas säkrare.

Hej! Mitt namn är Ellinor och jag läser mitt femte och sista år på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö. Mastern jag läser heter Hållbar energiteknik med inriktning hållbar kraftproduktion. Under vårterminen gör jag och min kompis Erika vårt examensarbete i Fiji. Här på bloggen kommer ni få läsa om min vardag på andra sidan jorden samt information om hur man går tillväga om man vill göra ett examensarbete utomlands. Hoppas ni vill följa med på min resa!