Hoppa till innehåll

En trip till Hells Gate & Mt.Longonot

I början av denna vecka åkte jag och Kristy till en stad ca 2h bort, nordväst om Nairobi, som heter Naivasha. Där besteg vi berget mt Longonot som är ett vulkaniskt berg med en enorm krater. Det är dryga 7km runt kratern så först besteg vi berget och sen gick vi runt o så ner igen. En bra dagshajk tycker jag. Något som är lite trist är dock att det kostar pengar att gå in i området så det är absolut inte gratis att hajka överallt.

På kvällen i Naivasha mötte vi upp Fredrik och hans flickvän Mimmi som är på besök just nu och som också rest till Naivasha ett par dagar. Vi åt en god pizza på en italiensk restaurang som låg i anslutning till ett hotell-resort. Det var faktiskt rätt trist för längs med sjön i Naivasha låg en massa hotellanläggningar så de flesta restauranger man kunde hitta var lixom hotellets egna och låg på resort-området. Därav fanns det inte direkt någon strandpromenad (vad vi kunde hitta iaf) utan all mark var bebyggd med lyxiga anläggningar för rika turister från väst och öst.

Dag 2 åkte vi till nationalparken Hells Gate där vi hyrde cyklar för dagen som vi cyklade med genom parken. Det är ett safariområde men det finns inga riktigt farliga rovdjur så man får gå/cykla fritt i parken. Jag tyckte att det var ett roligt sätt att köra en mini-safari på som omväxling från att sitta i en bil och kolla på djuren. Lite läskigt dock när det var en flock buffalos som stog och stirrade på oss 10 meter bort. Om dom går till attack har man ingen chans. Men utöver buffalos såg vi giraffer, antiloper och zebror. Dessutom har nationalparken väldigt cool natur med branta klippväggar, raviner och varma källor. De varma källorna är anledningen till varför nationalparken heter som den heter och faktum är att Kenya producerar en stor mängd elektricitet från dessa varma källor. Det var faktiskt rätt häftigt att gå i ravinen och se vatten som rinner längs med klippväggarna och när man sträcker ut handen och känner på det är det skållande hett. Rätt onaturligt fenomen ändå.

Hallå där! Jag heter Ida och under våren/sommaren ska jag iväg till Kenya på MFS och GDH!