Hoppa till innehåll

Topp 5 Restauranger i Nairobi & några till guldklimpar

Okej så jag har väntat med detta inlägg in i det sista för jag visste att jag skulle fortsätta testa nya ställen. Men här följer några guldklimpar som vi hittat i Nairobi och varför stället var bra, utan inbördes ordning.

  1. Red Ginger – ett indiskt ställe som även verkar ha andra asiatiska inslag och med en förvirrande stor meny men väldigt god mat. Det är enda stället jag gått tillbaka till och beställt exakt det jag beställde första gången, det var någon gryta med paneer, cashewnötteer och melonfrön.
  2. Carnivore – inte för min del kanske men för en som äter kött är det synnerligen en upplevelse att kunna äta hur mycket man vill och testa både krokodil, struts och kamelkött, för att nämna några.
  3. Unseen – jag hade en helt ok padthai men framförallt är det ett mysigt ställe som både bar och restaurang, med utsikt över Nairobi och de driver en biosalong i anslutning till restaurangen som visar lokalt producerade filmer.
  4. Mercado – schysst inredning, mysigt att sitta och titta ut över Westlands samt god mexikansk mat.
  5. Phoenician – en annorlunda sammanslagning av japanskt och libanesiskt men där både jag och Kristy var mycket nöjda med vår mat

Sen har vi ställen som Blue Martini, en lyxig ’takbar’ med vanliga cocktailpriser och utsikt i alla vädersträck, CJ’s kedja med bra mat som finns lite överallt och Mama ashanti med typiska swahili-dishes.

Hallå där! Jag heter Ida och under våren/sommaren ska jag iväg till Kenya på MFS och GDH!