Hoppa till innehåll

En helg i Byron Bay

Eftersom vi hade redovisning i fredags och jag inte börjat tentaplugga ännu så skulle man nästan kunna säga att jag har en ledig helg. Många av mina kompisar var i Byron Bay i början av terminen tillsammans med klubben för utbytesstudenter men jag hade inte möjlighet att följa med eftersom jag hade obligatoriska lektioner att gå på. Men nu fanns det ingenting som stoppade mig och jag bokade i fredags kväll en tur- och returbiljett med buss till Byron Bay och två nätter på ett hostel.

Byron är ganska litet, jämförbart med Noosa Heads som vi besökte för ett par veckor sedan, men det finns ändå en hel del att göra här.

Igår spenderade jag dagen med att utforska byn som har otippat mycket restauranger och butiker. Slog till på en t-shirt som min bror ska få i julklapp när jag kommer hem i januari.

På kvällen gick jag till en asian fusion restaurang som heter Moonlight och som får fem av fem brödrostar. Otroligt god mat, trevlig personal och magiska drinkar. Fick sitta i baren och snicksnackade glatt med både bartenders och kockar eftersom både kök och bar delade utrymme och därmed var mitt framför ögonen på mig. Ät pilgrimsmusslorna om du går dit, du kan tacka mig sen.

Idag har jag varit ute och gått i skogen och utmed kusten, finns en fin slinga om ett par kilometer som går förbi Byron Bays kända fyr som är en fantastisk utsiktspunkt. Här träffade jag på en svensk familj, faktiskt ganska gå gånger jag hört svenskar, så jag passade så klart på att säga hej. De var från Halmstad och här på semester.

Imorgon ska det blir strålande sol och ca 27 grader varmt så då hittar ni på mig stranden fram till att bussen avgår 17:00 och jag åker tillbaka hem till Brisbane. Har aldrig rest själv förut men måste säga att det är mindre läskigt än jag trodde det skulle vara.

I Brisbane, Australien och läser kurser på UQ i 6 månader.