Hoppa till innehåll

Resa till Mar del Plata

Tid att berätta om ännu en resa, vilket det blir en del på ett utbyte! Efter resorna till Cataratas de Iguazú passerade några få veckor av plugg och fokus för att ta vara på en långhelg i landet och resa till en kuststad med stränder som är ”nära” Buenos Aires. Nära, sagt enligt argentinska distanser, där 5 timmars bussresa är ganska så nära.

Jag reste med vänner och vi var där 4 dagar. Vi hyrde hotel genom Booking som är smidigt och tillgängligt i dom flesta platserna, så tips att kolla både Booking och Airbnb. Vi tog ett hotel i centrum, men också väldigt nära havet och stranden, då vi inte ville lägga för mycket på taxis och ubers, dock en stor skillnad mot tex. Sverige är att det är mycket mycket billigare med Ubers här.

Staden är fin och det är extra fint att landet är en bit över havsnivån, så man får en väldigt fin utsikt!

Trots att det i luften var väldigt varmt var det inte det varmaste havsvattnet, men på grund av att det just var så varmt i luften var det nästan skönt att svalka sig lite.

Vi tog oss många bad, men en av dagarna var vågorna större än vanligt och dom åt upp oss nästintill.

Vi passade också på att äta argentinskt och besökte en väldigt traditionell argentinskt restaurang, men mer om det i nästa inlägg.

Något som fångade min uppmärksamhet på stranden var att argentinare trots hettan alltid har sin mate i handen. Yerba Mate är en typ av te som är väldigt populärt i Argentina och som man dricker väldigt varmt. Det finns en kal version med apelsinjuice, men man såg vattentermosar överallt på stranden.

Här kommer även en bild som ser ut som ett vykort rakt från Mar del Plata – Argentina.

Bienvenidos! Mitt namn är Samantha och här kommer ni få höra om allt mellan jord och himmel från mitt utbyte i Buenos Aires under höstterminen!