Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Nyhetsflöde

Logga in till din kurswebb

Du är inte inloggad på KTH så innehållet är inte anpassat efter dina val.

I Nyhetsflödet hittar du uppdateringar på sidor, schema och inlägg från lärare (när de även behöver nå tidigare registrerade studenter).

Januari 2014
under Allmänt

Lina Magdalinski skapade sidan 20 juni 2013

Lärare Johan Federley König ändrade rättigheterna 4 september 2013

Kan därmed läsas av alla och ändras av lärare.
kommenterade 22 januari 2014

Ja, att se kursutvärderingsresultatet så pass enkelt är intressant just när man ska välja kurser och inte har hört något speciellt ryktesvägen.
Dessutom får man en känsla för hur givande en kurs har uppfattats av andra.
Man får dessutom, i och med att kurs-PM också ligger där, en vink om vad kursen konkret innebär (eller, ja, har inneburit tidigare omgångar).
Ta till exempel https://www.kth.se/social/course/EH2770/. Där finns det väldigt lite info om vad den kursen innebär. Visst, det finns en allmän text som beskriver kursinnehåll, där ungefär allt möjligt står, men den texten ger ingen vidare bra vägledning om vilket arbete man förväntas leverera... Där hade det suttit fint med tidigare kurs-PM och kursutvärderingar/åsikter.

   /joarj@kth.se

kommenterade 22 januari 2014

JA att enkelt kunna ta del av tidigare kursanalyser är positivt. Det är i varjefall något jag skulle haft glädje av. Jag tycker dock att jag hade fått fram en någorlunda rättvisande bild utan denna info. Sökte ju bara en kurs och det var denna. Mycket nöjd!

Normerat enligt malll;

Ja, i hög grad

/Michel

(Kommentera gärna direkt på Social vad ni tycker om fliken kursutveckling. Piloten betygssätts i fyra steg:

Ja, i hög grad

Ja, i viss mån

Nej, inte så mycket

Nej, inte alls)

kommenterade 23 januari 2014

Jag tycker att det är mycket inspirerande att som student få återkoppling på våra åsikter. Det skulle vara intressant att följa arbetet med kursens utveckling men personligen tror jag att jag kommer att lämna den bakom mig väl avklarad. Dock känns det verkligen som ett steg i rätt riktning för kommande studenter att de innan kursstart kan ta del av äldre studenters erfarenheter. 

Jag gillar inte att genrealisera alla studenter till lata så därför använder jag mig som exempel. Det skulle vara kul att innan kursen hitta ett kort och övergripande dokument med kommentarer om vad som var lätt/svårt/tidskrävande. Det som ligger här nu är detaljerat men känns för mig översvällande. Men som sagt, eloge för initiativet och betyget:

"Ja, i viss mån" som lämnar utrymme för utveckling.

 
September 2013
under Allmänt

Lina Magdalinski skapade sidan 20 juni 2013

Lärare Johan Federley König ändrade rättigheterna 4 september 2013

Kan därmed läsas av alla och ändras av lärare.