Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Må bra under studierna

Att börja studera på högskolan kan innebära en stor omställning i livet. Det kan innebära flytt från nära och kära och mycket ny kunskap att ta in i en ny studiemiljö, med nya studiekamrater. En del känner ett behov av att prata om sina nya upplevelser och sin studiesituation, andra behöver hjälp att skapa ett nytt liv med nya rutiner.

Med en helt ny miljö att anpassa sig till kan du känna att du saknar tid för träning och avkoppling. För att kunna studera på hög nivå behöver du även ha en fritid som fyller på med energi. Du kanske också har behov att av prata med någon om din studiesituation, till exempel om du känner stress inför tentamen eller annat som påverkar dina studier.

Studenthälsan

Studenthälsan kan vara ett stöd för dig om du känner att du behöver prata med någon när du inte mår bra. Via oss kan du träffa företagssköterska, psykolog och kurator.

Vid diskriminering

Här hittar du som student information om vart du kan vända dig om du blir utsatt för diskriminering, trakasserier, sexuella trakasserier eller kränkande särbehandling.

Personskadeförsäkring

Som KTH-student är du försäkrad genom en personskadeförsäkring när du är i universitets lokaler och under resor som är i direkt anslutning till och från dessa.

Universitetskyrkan på KTH

Med studentprästerna kan du samtala om stort och smått med total tystnadsplikt som en självklarhet.

Vilrum och kontemplationsrum

För att du som student ska kunna ta en paus finns vilrum och kontemplationsrum på campus.