Till innehåll på sidan

Mitt Schema i personliga menyn

Mitt Schema i personliga menyn samlar alla schema- och kalenderhändelser som är aktuella för just dig. Det inkluderar de kurser som du är registrerad på eller valt att prenumerera på och kalenderhändelser från dina grupper och program. Du kan påverka mycket kring vad du ser i ditt schema. Här beskriver vi hur du gör och samlar svaren på vanliga frågor om Mitt Schema.

Du kommer åt Mitt Schema via den personliga menyn under rubriken Schema eller via länken nedan.

Mitt Schema

Inställningar för Mitt Schema

Du kan själv välja vad som ska visas i ditt schema här: Mina inställningar

Schema och kalender för kurs, grupp och program

Samma inställningar som du valt för Mitt Schema gäller även för kurs, grupp och program, men där ser du också de enstaka händelser du valt att inte visa i Mitt Schema.

Skärmdump som visar en kalenderhändelse under en programwebb

Schema i din mobil eller kalenderprogram

Du kan exportera ditt schema till din mobil eller kalenderprogram. Här beskriver vi hur du gör för olika operativsystem och lika kalenderprogram.

Exportera Mitt Schema från Personliga menyn

Vanliga frågor och svar om Mitt Schema

Fattas det schema- eller kalenderhändelser?

Jag ser inga händelser från en specifik kurs, program eller grupp i Mitt Schema

Kontrollera om "Visa i Mitt Schema" är satt till "Ja" i Mina inställningar  för den specifika kursen, programmet eller gruppen.

Ändra så här: Välj "Ändra" för den specifika kursen, programmet eller gruppen i Mina inställningar . Sätt "Visa i Mitt Schema" till "Ja".

Det fattas enstaka schemahändelser i Mitt Schema

Då kan du ha bockat ur "Visa i Mitt schema” i Mina inställningar  för enstaka schemahändelse.

Ändra så här: Gå till specifik kurs, programs eller grupps schema och bocka i "Visa i Mitt Schema".

De flesta schemahändelserna fattas för min kurs

Har du ingen aktuell kursomgång vald kommer du bara att se gemensamma händelser för hela kursen, såsom omtentamen.

Om du är antagen på en kurs ska du automatiskt få en prenumeration och aktuell kursomgång vald. Du kan även göra dessa inställningar själv (se beskrivning nedan). Dock behöver du kontrollera med ansvarig att du är registrerad på kursen för att dina poäng ska bli registrerade.

Är du omregistrerad på en kurs får du alla omgångar valda, du kan då behöva välja bort dem du inte följer. Det gör du under Mina inställningar  på den specifika kurswebben.

Ändra så här: Kontrollera att din kurs finns under aktuell termin i Mina inställningar . Finns den inte där, leta reda på den under övriga terminer och ändra kursomgång till en aktuell. Finns den inte med alls, så behöver du aktivt välja att prenumerera på den. Du söker då efter kursen under Sök kurser , väljer kurswebben på sökresultatet och "Prenumerera" på kurswebbens sida.

Om du har valt en tidsperiod i Mitt Schema som inte har några schemahändelser för dina prenumerationer

Ändra så här: Välj en annan tidsperiod på sidan Mitt Schema  under "Ändra tidsperiod eller vy" eller se över om du har en kursomgång som är aktuell den valda tidsperioden.

Ser du för många schemahändelser?

Avprenumerera eller bocka ur "Visa i Mitt Schema"

Har du en kurs, program eller grupp i Mitt Schema som du inte vill ha med? Då kan du antingen välja att ta bort prenumerationen eller att inte visa den.

Ändra så här: Välj "Ändra" för den specifika kursen, programmet eller gruppen i Mina inställningar . Vill du avprenumerera helt, välj "Avprenumerera". Vill du ha kvar prenumerationen men inte se händelser i Mitt Schema, sätt "Visa i Mitt Schema" till "Nej".

Studentgrupper

Studentgrupper är en kod som används vid schemaläggning och som oftast motsvarar det program och år du är registrerad på. Du ser studentgrupperna på schemahändelsernas detaljvy.

Oftast behöver du inte välja studentgrupp, men för vissa kurser finns det parallella schemahändelser som riktar sig till olika studentgrupper. För att bara se dina schemahändelser kan du då välja dina studentgrupper.

Ändra så här: Välj studentgrupper i Inställningar för Mitt Schema  under rubriken "Ditt urval i schemat".

Är det nytt år eller ny termin?

Runt nyår och när en ny termin är på väg kan det finnas en risk att schemat inte är korrekt. Testa då gärna att söka efter information från föregående termins schema för att kontrollera om det du söker finns där.

Är schemat inkorrekt?

Om schemat verkar inkorrekt eller om det saknas information, vänligen kontakta kursansvarig eller lärare på kursen.

Har du frågor om Mitt Schema?

Om du undrar något om Mitt Schema kan du kontakta IT-support.

Kontakta IT-Support