Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Dubbel examen

Som KTH-student finns möjligheter att studera vid ett partneruniversitet utomlands och plocka ut en examen från båda lärosätena. Detta kan vara extra meriterande om du exempelvis vill ha en karriär utomlands.

Dubbel civilingenjörsexamen

Utbytesstudier som resulterar i en dubbel civilingenjörsexamen, även kallat dubbeldiplom, är en unik möjlighet för dig som är civilingenjörsstudent. Genom att förlänga dina studier med en eller två terminer kan du få två examina – en civilingenjörsexamen från KTH och motsvarande examen från utbytesuniversitetet.

Att läsa ett dubbeldiplom är en utmaning, men till skillnad från ett vanligt utbyte kommer du ses som en "riktig" student på båda universiteten.

Läs mer på sidorna om Dubbel civilingenjörsexamen .

Dubbel masterexamen

Utbytesstudier för dubbel masterexamen är en möjlighet för masterstudenter på vissa av KTH:s masterprogram att studera en till två terminer vid ett partneruniversitet och ta examen från både KTH och partneruniversitetet. I de flesta fall spenderar du som student det första året på masterprogrammet på KTH för att sedan läsa ett halvt till ett år vid ett partneruniversitetet.

Läs mer på sidan Dubbel masterexamen .