Till innehåll på sidan

Ansökan till utbytesstudier

Ansökan till utbytesstudier görs en gång om året, i slutet av november till mitten av december.

Det här gäller vid ansökan

Du kan ansöka om utbytesstudier under åk 2, men inte bedriva utbytesstudier förrän tidigast under åk 3. Du som tidigare tilldelats en plats och genomfört utbytesstudier, samt du som tilldelats en plats men avsagt dig platsen, kan ansöka igen. Dock har studenter som inte tidigare ansökt om och tilldelats en plats företräde när platser fördelas. Du kan ansöka till max fem universitet och sätta dem i prioriteringsordning.

Så länge en avrådan från UD om utresa till andra länder är giltig, gäller den också mot att bedriva utbytesstudier via KTH. Var noga med att kontrollera vilka krav och eventuella restriktioner som finns i det land/region där du avser att studera.

Innan du ansöker är det viktigt att kontrollera att du är behörig för utbytesstudier.

Behörighet och urval

Så gör du en ansökan

Osäker på programtillhörighet? I Kurs- och programkatalogen hittar du ditt programnamn på engelska och svenska.

Kurs- och programkatalogen

Du ansöker i systemet Mobility Online. Ansökan görs i två steg. I den första delen fyller du i personuppgifter, studieinformation och val av utbytesuniversitet. Därefter får du ett mail från MobilityOnline om att du ska registrera dig via länken i mailet och ladda upp följande dokument.

  • ett foto enligt Fotokrav för ansökan till utbytesstudier .
  • ett kursvalsformulär (dotx 66 kB)  med kort motivation om val av kurser till respektive universitet. Mer information finns i kursvalsformuläret. Vanliga frågor och svar om kursval mm finns under fliken FAQ.
  • om du medverkat i THS mottagningsaktiviteter för internationella studenter, senast under sommaren 2021, ska ett intyg från THS också laddas upp i ansökningssystemet. Intyget är giltigt i två på varandra följande ansökningsomgångar efter det att aktiviteterna genomförts.

Ansökan om utbytesstudier läsåret 2022/2023

När du väl har påbörjat din ansökan i MobilityOnline kan du arbeta i den fram till sista ansökningsdatum.

Ange din KTH-epostadress

För att få instruktioner från MobilityOnline ska du ange din KTH-epostadress. Vissa mail som skickas via KTH kommer inte fram till mottagare på live.com, live.se, hotmail.com, hotmail.se, outlook.com eller gmail.com.

E-post hos KTH

Teknisk hjälp med MobilityOnline

Om du får tekniska problem, kontakta mobility-online@kth.se . Om du använder en offentlig dator för att hantera din ansökan, var noga med att stänga ner webbläsaren efteråt.

Dataskyddsförordningen (GDPR)

GDPR för utlandsstudier

Sen ansökan

Efter att urvalet för utbytesstudier genomförts i februari kan behöriga studenter ansöka om outnyttjade platser. Sen ansökan öppnar varje år i mitten av mars.

Sen ansökan

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:international@kth.se
Tillhör: Välkommen till Studentwebben
Senast ändrad: 2021-12-01