Till innehåll på sidan

För studenter

Många studenter, både på KTH och i gymnasiet, är starkt engagerade i klimatfrågor. Det är något vi vill uppmuntra till med våra projekt och aktiviteter. Alla är välkomna att bidra till hållbar utveckling och samhällets klimatomställning.

Digitalt möte

Mentorsessioner

KTH-student och intresserad av en karriär, arbete, forskning eller en uppsats relaterad till klimat? Då är du välkommen till våra mentorskapssessioner på Climate Action Centre, där du kan träffa och diskutera karriärvägar och möjligheter med erfarna forskare inom området.

Rickard Nordin deltar i Climate Politics in Action

Climate Politics in action

Climate Action Centre arrangerar en serie evenemang där KTH-studenter kan samtala om klimatpolitik med politiker, EU-parlamentariker och andra beslutsfattare.

Cover

Lyssna på vår nya podd

I det här avsnittet: ett samtal om EU:s klimatpolitik, den rättvisa gröna omställningen, och economisk grön tillväxt med Marcus Lindeberg Goñi, som jobbar med hållbar finans och tidigare som politisk rådgivare i EU för den Europeiska Gröna Given och EMS (Emission Trading System). Lett av Helena Glisén, KTH Climate Action Centre. Redigering och musik av Felix Blomkvist.

climateactioncentre.podbean.com  (Eng)

För gymnasieelever

Qlimate Q's

Ställ dina frågor om klimatet. Forskare från KTH Climate Action Centre reder ut vad som är sant och falskt.

Vetenskapens hus deltagare

Vetenskapens hus

Upptäck hur spännande det är med naturvetenskap, teknik och matematik. Hands on-experiment med modern utrustning inom biologi, fysik, kemi, matematik och teknik.

Researchers doing experiment

ForskarFredag

Sveriges mest spridda vetenskapsfestival. Träffa forskare och testa spännande aktiviteter på 30 platser runt om i landet mellan den 26 september och 1 oktober.

Lärare

För gymnasielärare

Vi vill involvera skolelever och allmänheten i det vi gör. KTH Climate Action Centre ska vara en naturlig mötesplats och kunskapsbank när det gäller klimatåtgärder.

Andra nätverk

På KTH

KTH SforS

THS Sustainability

Green Week

Andra universitet i Stockholm

Symbios SU

SUSAS

SSD KI

SASSE SSG

Universitetssamverkan

Climate Connect (eng)

Klimatstudenterna

Engineers without borders

Sustainergies

InnoEnergy