Till innehåll på sidan

Dansare och kompositörer tolkar klimatforskning

Dancers
NAVET, KTH
Publicerad 2023-08-25

Den femte maj presenterade dansare och kompositörer sitt arbete med att tolka forskning om klimatförändringar för en publik i KTH:s reaktorhall.

KTH NAVET, center för forskning inom konst, teknologi och design, i samarbete med KTH Climate Action Centre och KTH Energy Platform höll i ett evenemang kallat "Dance and Music and Climate Change'' i KTH:s Reaktorhall. 18 dansare från SKH:s kandidatprogram i dans, 5 kompositörer från KMH:s kandidatprogram i elektroakustisk musik, 1 kompositör från KMH:s kandidatprogram i musik och medieproduktion, och 2 studenter från KTH:s masterprogram i interaktiv medieteknik presenterade korta danskoreografier till musikkompositioner och sonifieringar baserade på data om klimatförändringar. Inspelningar av uppträdandena kan hittas på NAVET:s youtubekanal .

NAVET är ett center med målet att bli en mötesplats för forskning och projekt inom överlappet mellan konst, teknologi och design, med syftet att möjliggöra och skapa möjligheter för utbyte och forskningssamarbete bland konstnärer, designers, ingenjörer, humanister, såväl som vetenskapsmän från de naturliga och de sociala disciplinerna.