Hoppa till innehåll

En vanlig dag i Leticia, Colombia


Vårt neighbourhood i Leticia :’)

Börjar morgonen med att vakna väldigt tidigt eftersom vi alltid lägger oss tidigt på kvällarna (typ runt 9 på kvällen haha) och tar en promenix till affären och handlar frukost. Tog oss ett tag att vänja oss vid maten och hitta vad vi tyckte var gott, men att utnyttja de underbara frukterna och grönsakerna är ett måste!!


Kolla på de här avokadosarna och passionfrukterna till exempel! Aldrig sett så stora någonsin 


Hotell Anaconda

Om vi inte pluggar på förmiddagen så tar vi det lugnt, som jag sa i förra inlägget hade vi rätt mycket fritid där nere. Jag har nog aldrig läst så mycket böcker som i Colombia! Vi hade med oss runt 3 böcker var och bytte ofta med varandra. Denna dagen drog vi till hotell Anaconda (ett av de få hotellen i Leticia) som hade pool. Det var perfekt när det var så varmt ute, och billigt inträde också.

Runt lunchtid tog vi båten till Canaan (byn där vi gjorde fältstudien) tillsammans med vår lokala handledare och hans kollegor. Lokalborna är verkligen gästvänliga och supertrevliga. Idag skulle vi påbörja arbetet på solcellsstrukturen!

Denna dagen var det hårt arbete- bära påsar med sand (runt 20 kg per påse) från båten upp till stället där solcellerna skulle stå, blanda cement (första bilden), gräva djupa hål etc. Det är verkligen mycket arbete för hand eftersom det inte är lönsamt att transportera stora maskiner ut till de här små byarna. Men det var kul att testa på nya saker! Man inser verkligen hur lite kroppsarbete man gör hemma i Sverige och hur mycket man förlitar sig på maskiner. På andra bilden tog vi en paus (en av flera)- att jobba hårt i 30 graders värme med 95% luftfuktighet är inget skämt.

Innan solen går ner och vi åker hem hinns det alltid med en fotbollsmatch med människorna som bor i byn, stora som små.

Middag hemma i vårt kära kök. Av någon anledning blev en av våra favoriträtter där nere tonfisk med ris och majs, som vi äter på bilden. Efter middag, skitsnack och kortspel så är det läggdags 🙂 🙂

Social femteårsstudent på civilingenjörsutbildningen inom Energi och Miljö med en master inom hållbar energiteknik som älskar att resa! Jag har varit utomlands två gånger i samband med KTH- ett Minor Field Study i Colombia våren 2019 och ett utbyte i Perth, Australien under våren 2020. Jag kommer framför allt blogga om detta, hoppas vi ses på bloggen! :)