Hoppa till innehåll

Att ta tåget till utbytet: Del I

Hallo!

I torsdags för snart en vecka sedan hoppade jag och Sophie (en tjej som läser samma masterprogram som jag på KTH och som också ska på utbyte till ETH Zürich) på nattåget som gick direkt från Stockholm till Berlin. Vi åkte med Snälltåget och bokade det via SJ. Tågresan tog totalt 16,5 h, vilket låter väldigt länge, men det gick förvånansvärt fort eftersom det var ett nattåg. Resan genom Sverige var den bit som kändes längst på resan, sen somnade man och plötsligt vaknade man upp i Tyskland.

När jag och Sophie skulle boka platser på tåget hade de billigaste tagit slut (endast 500 SEK), så vi bokade de näst billigaste (ca. 750 SEK) som hette ”vilstol”, vilket innebar att vi fick två stolar var så att man kunde ligga ner + kudde, lakan och filt. Det kändes väldigt värt att ha en extra stol under den långa resan! Vi bokade även så att vi fick platser mitt emot varandra och med bord (se bild nedan).

Vi kom fram med tåget till Berlin Hauptbahnhof vid 08:26 fredag morgon, vilket var perfekt för att kunna maximera tiden i Berlin. Nästa tågresa mot Zürich bokade vi till söndag kväll så att vi skulle kunna ha nästan tre heldagar i Berlin. På så sätt är nattåg verkligen en perfekt lösning med sovplats och resa i ett!

I nästa inlägg kommer jag berätta om vår helg i Berlin, ciao!

P.S. Ni är varmt välkomna att kommentera och fråga om ni undrar något över hur det är att ta tåget till utbytet. D.S.

Hej! Jag heter Victoria och påbörjar precis mitt femte och sista år på KTH på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö där jag läser mastern Teknik och hållbar utveckling. Under hösten kommer jag att åka på utbyte till ETH Zürich i Schweiz där jag ska läsa Environmental Engineering. Förutom att jag brinner för miljön och hållbarhet älskar jag att dansa. Innan jag började på KTH gick jag en fyraårig dansutbildning, så jag har jobbat en del som dansare parallellt med mina studier på KTH. Utöver det älskar jag musik, träning i alla dess former och att vara ute i naturen. Hoppas ni ska tycka det är kul att följa mig på mitt äventyr i Schweiz under höstterminen 2021!