Hoppa till innehåll

Det här med munskydd i Italien

Jag har tänkt på en sak… eller snarare gjort en spaning som jag inte kan låta bli att belysa.

Nu har vi varit här i Milano i en vecka och jag har redan hunnit reflektera över de allmänna principerna gällande användningen av munskydd. Här verkar munskyddet täcka upp för allt vad gäller handsprit, renlighet och social distansering. I och med detta tänkte jag dela med mig av en användningsguide för hur italienarna verkar vilja att munskydden ska rädda dem från Corona:

  1. Återanvändning is the shit! Använd de gärna så många gånger som möjligt. Det kan till och med få bli lite nopprigt.
  2. Vad gäller förvaring av munskyddet mellan återanvändningarna gör sig munskyddet bäst på armen, som en accessoar liksom.
  3. Vilket munskydd ska man ha? Det spelar ingen roll. Alla färger, former och varianter är okej – bara det sitter på!
  4. Eller, angående punkten ovan så behöver det inte vara så noggrant där heller. Det är egentligen okej bara munskyddet finns tillgängligt lite lätt svävande framför ansiktet. Man måste ju faktiskt få andas med näsan också…
  5. Och just det – munskyddet är din enda sköld i viruskriget. Bara det sitter på, så går det bra att kramas, strunta i att tvätta händerna och träffa alla du känner. Gärna på samma gång.

Ta hand om er, så hörs vi snart igen. Och just det – glöm inte munskyddet!

Hej! Mitt namn är Anja och jag läser femte året på Civilingenjörsprogrammet Samhällsbyggnad. I höst intar jag sista året på min master inom Hållbar samhällsplanering och stadsutformning genom att för en termin byta ut KTH mot Politecnico di Milano i Italien. Under den här terminen kommer jag försöka leva ”La dolce vita” – med allt vad det innebär! Jag tänker fråga Italien vart den bästa pizzan, pastan och Gelaton egentligen finns, vilka stadsdelar som bevarat mest inspiration och historia, hur livet som student är och vad Milanos systerstäder har att erbjuda. Och de svar jag får kommer jag förmedla här på bloggen, i form av skilda inlägg och massvis med bilder. Hoppas ni vill följa med på min resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *