Hoppa till innehåll

Ny helg, ny hike

Hallo!

I helgen åkte jag och vandrade igen, denna gång med ett härligt gäng vänner från mitt boende. Vi åkte en supervacker tågresa längs med berg och turkosa sjöar till Sargans i östra Schweiz vid gränsen till Liechtenstein. Därifrån tog vi en buss till Mels, för att byta till ytterligare en buss till Weisstannen där vår hike skulle börja. Det vi inte hade räknat med då var att när vi kom fram till Mels så fick vi veta att alla bussar fram till kl.18 som går upp till Weisstannen är inställda p.g.a. att de ska ta ner korna från bergen. Fast bestämda på att vi skulle göra vår hike ändå bestämde vi oss för att gå till Weisstannen istället…vilket nu i efterhand kanske inte var det bästa beslutet. Till och med busschauffören vi pratade med tyckte att vi var galna som skulle försöka oss på att gå dit. Vägen till Weisstannen var 12 km och OJ vad brant det var första halvan! Haha vi var helt slut när vi äntligen kom fram 3,5 timmar senare till där vår hike egentligen skulle börja…men det var en ganska fin extrahike vi fick, och roligt att möta de fina korna på vägen klädda i blomsterkransar och koskällor.

Den riktiga hiken var sen väldigt häftig! Den var ganska tuff då det var väldigt brant uppför hela vägen (och vi redan hade gått 12 km). Vandringsstigen gick upp och mellan bergen i en ravin och längs med en flod. Floden ledde oss till slut till en stor öppning med fyra höga vattenfall och en hängbro som gick över floden – magiskt! Platsen heter Batöni Wasserfall-Arena. Vattenflödet i vattenfallen och floden kan vara mycket större efter regn och under våren, och med tanke på att det inte hade regnat på länge och var 23 grader och strålande sol i lördags när vi gick så var det inte så stort vattenflöde, men väldigt vackert ändå!

Så tips till er som vill vandra i Schweiz: vandra till Batöni Wasserfall-Arena, men glöm inte att kolla upp när korna ska tas ner från bergen så att ni kan ta bussen till Weisstannen! Ciao!

 

Hej! Jag heter Victoria och påbörjar precis mitt femte och sista år på KTH på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö där jag läser mastern Teknik och hållbar utveckling. Under hösten kommer jag att åka på utbyte till ETH Zürich i Schweiz där jag ska läsa Environmental Engineering. Förutom att jag brinner för miljön och hållbarhet älskar jag att dansa. Innan jag började på KTH gick jag en fyraårig dansutbildning, så jag har jobbat en del som dansare parallellt med mina studier på KTH. Utöver det älskar jag musik, träning i alla dess former och att vara ute i naturen. Hoppas ni ska tycka det är kul att följa mig på mitt äventyr i Schweiz under höstterminen 2021!