Hoppa till innehåll

Tips för att få till en bra MFS-ansökan

I detta inlägget tänkte jag dela med mig av tre tips för att få till en bra MFS-ansökan.

Tips 1: Börja tidigt

Att planera inför ett MFS kräver omfattande arbete. Därför tycker jag att det är bättre ju tidigare man kan börja. Det tar tid att hitta en kontaktperson, utveckla ett projekt, hitta handledare på KTH och hinna sammanställa alla dokument man behöver till själva ansökan. Dock är det inte kört bara för att man börjar sent. Jag och Erika var faktiskt ute väldigt sent själva, men eftersom jag vet hur stressigt det blev vill jag verkligen tipsa om att börja tidigt.

Tips 2: Lägg ner mycket kärlek på metoden

Projektet du ska göra måste vara genomförbart, därför är det viktigt att metoden är tydlig. Du behöver beskriva vad du ska göra och hur du ska göra det. Är något otydligt i metoden minskar chansen att du faktiskt får stipendiet. Det är viktigt att de som bedömer din ansökan förstår att projektet är realistiskt och att det går att genomföra.

Tips 3: Lägg ner mycket tid

Jag och Erika la ner väldigt mycket tid på vår projektbeskrivning. Det blev väldigt många sena kvällar i skolan där vi skrev och skrev. Dock var vi ju sent ute, vilket jag nämnde tidigare, så det kan såklart också ha bidragit till våra sena kvällar… Hursomhelst tycker jag ändå att det är viktigt att lägga ner mycket tid på sin ansökan så den blir så bra som möjligt!

Hej! Mitt namn är Ellinor och jag läser mitt femte och sista år på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö. Mastern jag läser heter Hållbar energiteknik med inriktning hållbar kraftproduktion. Under vårterminen gör jag och min kompis Erika vårt examensarbete i Fiji. Här på bloggen kommer ni få läsa om min vardag på andra sidan jorden samt information om hur man går tillväga om man vill göra ett examensarbete utomlands. Hoppas ni vill följa med på min resa!