Hoppa till innehåll

Det är kallt i Hongkong på vintern (våren?)

Nej, jag lever inte i tropisk hetta och sitter på stranden med en härlig cocktail i handen (det är om ett par månader hoppas jag). Tro det eller ej så är det faktiskt kallt även så här nära ekvatorn på vissa delar av året. Inte lika kallt som vi får det i Sverige, men det är typ så kallt som vi kan få det sådär plötsligt i april. Och det är minst lika roligt väder dessutom…

Ni vet hur vi i Sverige aldrig har AC när det väl blir väldigt varmt på sommaren? Här så har de aldrig värme i byggnaderna när det blir väldigt kallt på vintern. Antagligen så är de liksom oss inte vana vid att få behov av det. Från vad jag har hört är det vanligtvis inte så här kallt heller (vi var nere i 10 grader igår).

Eller så var det bara jag som var dum i att inte ta med mig min tjockare tröja… förmodligen det. Men mot mars/april så ska det bli bättre och skönare väder hoppas jag. Faktum är så fort solen dyker upp så verkar det bli som en härlig vårdag i Sverige, mild temperatur med glada humör överallt.

Det är ju inte alltid soligt, så lite regn med får man tåla titt som tätt

På soliga morgnar brukar jag älska att sitta på restaurangens balkong och njuta av den fina utsikten. Men nu hade det nog inte varit särskilt trevligt.
En regnig kväll i Sai Kung, närmaste staden till Campuset. Man frös så in i bängen när man äntligen satte sig utomhus för att äta. Men snygg bild fick man