Hoppa till innehåll

Välkommen till Campus Resortet!

Jag kunde inte blivit utsläppt en mer perfekt dag. Snacka om ett bra väder asså. Varm som en härlig vårdag med klarblå himmel. Hela detta campus känns mer som att man klivit in ett resort i Grekland än någon akademisk institution. Rummet i sig var lite slitet men inget jag tror att jag kommer bry mig så mycket om dock, vi kommer ändå fixa till det och göra det vårt rum efter ett tag. När man väl installerat sig lite var det att kolla på terminens första föreläsning. Det var dock bara introduktion så inget var egentligen särskilt krävande, fast man fick ett inlämning på 10 sidor att göra till slutet av månaden…

Min sida av det nya rummet. Bäddat och klart.

Efter att jag och min rumskamrat båda avslutat våra första föreläsningar, och vi båda landat lite, gick vi raka vägen till de restauranger som fanns på campus. Vi behövde verkligen få i oss något efter att skippat frukost för att komma till campus så fort som möjligt. Blev en god lunch och vi fortsatte senare att utforska universitetet. 

Campuset ligger som på ett stort berg och ser ut över havet vid området som kallas Clear Water Bay. Det märktes tydligt att de var medvetna om deras naturområde och såg verkligen till att det fanns gott om utsiktsplatser från flera sidor av campuset. Vart man än gick så verkade det finnas fönster och balkonger som såg ut över vattnet. 

Det var också en hel del väktare som knatade runt omkring där. KTH har visserligen också väktare men här kunde du inte gå en meter utan att se dom gå runt och spana. 

På eftermiddagen efter att vi plockat upp student-id och andra nödvändigheter så drog vi och ett gäng andra nyanlända utbytesstudenter till en halvt koordinerat resa till IKEA. Vi hade en mottagare som glatt visade oss vägen genom metron och bussarna. Så det blev en liten resa genom staden av det också. 

Senare på kvällen träffade vi och hängde med några av samma utbytesstudenter och några nya. Visade sig faktiskt bli en riktigt händelserik första dag på campus. Och denna helg har jag börjat utforska staden mer och tänker skriva mer om det i nästa inlägg, så missa inte det!

 

Utsikten från en balkong i mitt elevhem

Ganska idylliskt med grönskan denna tid på året
Man får stora portioner för ganska lite, betalade 40 kr för denna måltid.
Blir svårt att vänja sig vid storleken på dessa byggnader
Leker modell framför skolans stora solur, även kallat ”kalkonen” bland utbytesstudenterna